Salată de țelină cu hrean

Salată de țelină cu hrean

Ingrediente:

    • suc de lămâie – 3 linguri
    • ulei de măsline – 100 ml  
    • piper
    • sare
    • coajă de lămâie – 1 linguriță
    • hrean în oțet – 1 lingură
    • șalotă (hasma) feliată subțire – 1 buc
    • tulpini de țelină feliate pe diagonală + frunzele lor – 10 buc.
    • rădăcină de  țelină (aprox. 400g) – 1 buc.
    • pătrunjel tocat

Rețeta

Mod de preparare:

Curățăm rădăcina de țelină și cu ajutorul unui curățător de legume și tăiem jumătate din ea în fâșii subțiri. Cealaltă jumătate o tăiem în cubulețe.

Amestecăm rădăcina de țelină cu tulpina feliată, șalota, coaja de lămâie și hreanul într-un bol. Condimentăm cu sare și piper și lăsăm legumele așa timp de 10 minute.

Pregătim o vinegretă din uleiul de măsline, suc de lămâie, sare și piper. O turnăm peste legumele din bol. Adăugăm frunzele de țelină și de pătrunjel și amestecăm bine.

Poftă bună!