5 semne că nu faci destulă mișcare - Natur House

5 semne că nu faci destulă mișcare

Dacă ai decis să acorzi mai multă importanță sportului de acum înainte, cu siguranță nu ești singur. 

Beneficiile exercițiilor fizice sunt evidente: creșterea calității sănătății, starea de spirit îmbunătățită, metabolismul crescut, nivelul crescut de energie și scăderea riscului de apariție a anumitor boli.

Dar de unde știi dacă faci suficient exercițiu?

În afară de cele 75 de minute de exerciții fizice intense sau cele 150 de minute de exerciții fizice moderate recomandate, există modalități prin care corpul tău îți poate spune că trebuie să faci mai mult sport?

Citește în continuare pentru a afla care sunt semnele nevoii de mai multă mișcare.

Te îmbolnăvești mai des

Dacă ai început să te îmbolnăvești mai des decât de obicei, este posibil să fie nevoie să îți crești numărul sesiunilor de activitate fizică, pentru a stimula țesutul muscular (care susține sistemul imunitar). De fapt, există o strânsă legătură între exercițiile fizice moderate, regulate și un sistem imunitar puternic.

Ai nevoie la toaletă mai des

Dacă mergi la baie mai des ca înainte, este posibil să ai nevoie de mai multă mișcare pentru a-ți stimula intestinele și a ajuta sistemul digestiv. 

Exercițiile fizice pot stimula activitatea intestinală, prin care toxinele ajung în tractul digestiv, prevenind constipația. Cu cât faci mai multă mișcare, cu atât este nevoie de mai puțin timp pentru ca alimentele să-și croiască drum prin intestinul gros.

Rămâi fără aer

Acesta este, probabil, unul dintre cele mai frecvente semne pe care corpul tău le poate trimite dacă are nevoie de mai multă mișcare.

Dacă observi dificultăți în respirație atunci când întreprinzi o activitate care nu este foarte solicitantă, s-ar putea ca metabolismul tău și sistemul tău cardiovascular să nu mai funcționeze la capacitate maximă. Ambele aspecte pot fi îmbunătățite prin exerciții fizice.

Ești cu moralul la pământ

Exercițiile fizice stimulează dopamina, beta-endorfinele și factorul neurotrofic derivat din creier (BDNF), care îmbunătățesc starea de spirit, memoria și productivitatea. Așadar, dacă nu te simți în apele tale și ai tendința de a fi mai frustrat, supărat, trist sau deprimat, acest lucru ar putea indica un nivel scăzut de dopamină, dar și faptul că funcția generală a neurotransmițătorului este suprimată. Exercițiile fizice te pot ajuta să îți stimulezi starea de spirit și să scapi de simptomele legate de depresie și anxietate.

Ai probleme cu somnul

Exercițiile fizice accelerează performanțele întregului corp, inclusiv ceasul biologic, care reglează și controlează ciclurile de somn.

Dacă te confrunți cu crize neobișnuite de insomnie, exercițiile fizice te pot ajuta să îți reglezi ritmul circadian și să te întorci la rutina ta, astfel încât să poți reveni pe drumul cel bun cu somnul.

Te regăsești și tu în semnele de mai sus? Include sportul și mișcarea în viața ta de zi cu zi și vei observa îmbunătățiri majore, pentru care corpul tău îți va mulțumi mai târziu.