Roade gustoase de octombrie - Natur House

Roade gustoase de octombrie

Octombrie e aici! Frunzele devin maronii, decorațiunile de Halloween apar în casele oamenilor și o mulțime de fructe și legume proaspete sunt în sezon la magazine!

O alimentație sănătoasă nu trebuie să fie costisitoare. Planificarea meselor în jurul produselor proaspete de sezon este una dintre cele mai ușoare modalități de a economisi.

Nu există nimic asemănător gustului unui măr cules direct din livadă sau al verdețurilor scoase din grădină sau al cartofilor dulci proaspeți de la fermă. Produsele sunt de obicei de o calitate și un gust mai bune atunci când sunt în sezon, așadar cunoașterea a ceea ce este în vârf în luna octombrie te va ghida atunci când îți vei face lista de cumpărături și când îți vei planifica mesele. Din fericire, această lună de toamnă aduce o varietate de fructe și legume de savurat. Continuă să citești pentru a afla câteva dintre ele.

Dovleacul

Dacă Halloween-ul nu ar fi fost suficient pentru a demonstra că dovleacul și luna octombrie merg împreună, atunci faptul că totul devine „cu aromă de dovleac” ar trebui să fie un semn! Dovleacul pare să spună toamnă – culoarea sa portocalie, felul în care se potrivește atât de bine cu condimente calde și faptul că plăcinta cu dovleac ocupă locul central pe mesele de toamnă ale multor oameni. Odată prăjit în cuptor sau făcut piure în robotul de bucătărie, dovleacul poate deveni parte atât din mâncărurile dulci, cât și din cele sărate.

Strugurii

Toamna este sezonul recoltării strugurilor pentru mulți vinificatori, deci în mod natural, acest fruct este în mare căutare. Luna octombrie este luna perfectă pentru a încerca soiurile de pe piața fermierilor și, poate, pentru a-i introduce în cuptor pentru o friptură bună. Pielea boabelor de struguri se poate încreți, dar dulceața se va intensifica și textura se va înmuia. Sunt delicioși pe un crostini acoperit cu brânză.

Para

Considerat întotdeauna un fruct de toamnă, acest verișor al mărului este delicios combinat atât cu arome dulci, cât și sărate. Poșată și servită ca desert, gătită lent într-un unt, gătită într-un gem sau chiar ca parte a unui cocktail, para este întotdeauna un ingredient binevenit.

Gutuia

Asemănătoare cu merele și pere, deoarece este un fruct de toamnă și crește într-un pom mic, gutuia oarecum rară este unică și nu ca orice alt fruct pe care îl poți întâlni. Aspectul său și faptul că nu poate fi consumată crudă poate îndepărta doritorii, dar gutuile te vor răsplăti cu mirosul lor atrăgător și aromele florale.

Curmalele

Adesea asociate cu bucătăria din Orientul Mijlociu, curmalele sunt un superaliment care se recoltează toamna. Curmalele sunt o sursă excelentă de fibre și potasiu și sunt în mod natural sărace în grăsimi. Nu doar pentru desert, acest fruct închis la culoare și moale este minunat și în tocănițe, umplut cu nuci și, desigur, în multe alte rețete.

Murele

Recoltate din august până la jumătatea lunii octombrie, murele lucioase, purpurii închis devin din ce în ce mai dulci, cu cât rămân mai mult timp neculese. Deci, dacă eviți să mănânci mure, deoarece sunt prea acre, așteaptă până în luna octombrie pentru a te bucura de ele. Cu un conținut ridicat de vitamina C, aceste fructe de pădure sunt mai versatile decât s-ar putea crede.

Alte roade ale lunii octombrie sunt: mere, sfeclă roșie, broccoli, varză de Bruxelles, varză, conopidă, cicoare, merișoare, smochine, praz, păstârnac, ardei, șalote, fructul stea, cartof dulce, ridichi, năsturei, cătină, măceșe, castne și nuci.

Ce legume și fructe preferi să consumi în luna octombrie?

Pe lângă aceste roade gustoase, adaugă în alimentația ta de toamnă și suplimentul Fluicir de la Natur House. Prin extractul de struguri roșii, afine și lămâie, acesta activează circulația, combate celulita și este eficient împotriva durerilor de picioare. Consultă un nutriționist Natur House și află mai multe.