Ingrediente
Rețeta
Mod de preparare:
Dovleceii se spală, li se taie capetele și apoi, se taie pe lungime în fâșii subțiri. Avem nevoie de 24 de fâșii.
Se stropesc fâșiile de dovlecel cu ulei de măsline, oțetul balsamic și puțină sare și se lasă la marinat, la rece, cel puțin 30- 40 minute ( pot sta și 6 ore). Din când în când se mai întorc fâșiile de dovlecel.
Semințele de pin se rumenesc 2 – 3 minute într – o tigaie antiaderentă.
Ricotta se amestecă cu suc de lămâie și condimente, după gust, apoi se adaugă semințele de pin și busuiocul tăiat mărunt.
Se scoate câte o fâșie de dovlecel și se zvântă. Se întinde pe ea o linguriță din compoziția de brânză și se rulează. Se repetă operațiunea până când se termină toată umplutura.
Rulourile se așează vertical, pe o farfurie, se condimentează cu piper negru și se stropesc cu ulei de măsline și cu oțet balsamic.
Dovleceii se spală, li se taie capetele și apoi, se taie pe lungime în fâșii subțiri. Avem nevoie de 24 de fâșii.
Se stropesc fâșiile de dovlecel cu ulei de măsline, oțetul balsamic și puțină sare și se lasă la marinat, la rece, cel puțin 30- 40 minute ( pot sta și 6 ore). Din când în când se mai întorc fâșiile de dovlecel.
Semințele de pin se rumenesc 2 – 3 minute într – o tigaie antiaderentă.
Ricotta se amestecă cu suc de lămâie și condimente, după gust, apoi se adaugă semințele de pin și busuiocul tăiat mărunt.
Se scoate câte o fâșie de dovlecel și se zvântă. Se întinde pe ea o linguriță din compoziția de brânză și se rulează. Se repetă operațiunea până când se termină toată umplutura.
Rulourile se așează vertical, pe o farfurie, se condimentează cu piper negru și se stropesc cu ulei de măsline și cu oțet balsamic.
Poftă bună!