Remedii naturale pentru un abdomen plat - Natur House

Remedii naturale pentru un abdomen plat

Ananasul (Ananas Comosus). Fructul unei plante subtropicale care face parte din familia Bromeliaceae ananasul este originar din America de Sud. Datorită conținutului său de bromelaină are efecte asupra sistemului circulator fluidizând sângele și ajutând astfel la eliminarea apei reținute în membrele inferioare care duce la formarea celulitei.

Pe lângă aceste proprietăți anticoagulante, această enzimă intervine și în digestia proteinelor ajutând digestia și prevenind formarea gazelor intestinale, senzația de greutate în stomac sau aciditatea.

Capacitatea de digestie a proteinelor ajută și la eliminarea microorganismelor și paraziților, purificând tubul digestiv și acționând ca antiinflamator. Bromelaina aută și la digestia grăsimilor eficientizând astfel metabolizarea acestora.

Pe lângă conținutul crescut de fibre, pectină și vitamina C, conținutul caloric scăzut, facilitarea digestiei grăsimilor bromelaina reglează și tranzitul intestinal, prevenind constipația.

Ananasul este și un bun diuretic. Conținutul de potasiu neutralizează sodiul, acidul cafeic și arginina, contribuind astfel la eliminarea apei reținute din corp. Aceeași proprietate contribuie și la combaterea celulitei derivată din incapacitatea corpului de a drena celulele țesutului adipos.

PAPAYA (Carica Papaya). Plantă care aparține familiei Caricacaee, originară din America Centrală. Fructele ei au mai multe întrebuințări. Din ele se obține un lichid lăptos (latex), abundent în fructele verzi, renumit pentru conținutul său bogat în vitamina C și vitamina A, sub formă de caroteni, doi antioxidanți principali (favorizează neutralizarea radicalilor liberi produși de organism sau provenind din exterior).

Consumul fructului reprezintă o metodă naturală de a obține beneficiile acestor principii active. De exemplu, va contribui la eliminarea substanțelor toxice derivate din metabolizarea grăsimilor care sunt deseori responsabile de procese inflamatorii și retenția de lichide.

Papaina este o enzimă cu proprietăți similare pepsinei (enzimă care face parte din sucurile gastrice) și ale tripsinei (enzimă care face parte din sucurile pancreatice) ajutând la digestia proteinelor. Aceste enzime, cunoscute ca proteolitice, sunt importante în alimentație deoarece favorizează digestia, previn gastritele și formarea gazelor intestinale. Astfel, papaya este foarte importantă și prin aportul de vitamine și prin contribuția la digestie, în special cea a grăsimilor animale. Pentru conținutul bogat în potasiu și scăzut în sodiu, care favorizează și drenarea lichidelor, este foarte recomandat în curele de slăbire.