Remedii eficiente pentru picioarele obosite - Natur House
remedii pentru picioarele obosite

Remedii eficiente pentru picioarele obosite

Îți simți picioarele obosite sau observi că se umflă în zona gleznelor? În special vara, căldura încetinește circulația sângelui, astfel încât greutatea corpului se resimte mai ales la nivelul membrelor inferioare și apare senzația de oboseală sau de „picioare greleʺ. În zilele foarte călduroase, durerile de picioare sunt cu atât resimțite mai tare, iar acest lucru te împiedică să îți desfășori în mod normal activitățile de zi cu zi.

Picioarele umflate, dureroase și venele varicoase reprezintă o problemă și pentru cei care stau mult la birou sau în picioare, pentru femeile care poartă pantofi cu tocuri înalte pentru o mare parte a zilei sau pentru cei care au un stil de viață sedentar. Cu ajutorul câtorva mici schimbări pe care să le faci în dietă și în stilul tău de viață, nu va mai trebuie să te confrunți cu senzația de picioare grele.

Elimină excesul de greutate

Atunci când ai câteva kilograme în plus, acestea sunt o „povarăʺ care apasă și mai mult pe picioare. Grăsimea în exces cauzează comprimarea vaselor sanguine și îngreunează circulația sângelui. Așadar, trebuie să renunți în primul rând la mâncărurile bogate în grăsimi, la alimentele care conțin mult zahăr sau multă sare. În schimb, alimentația ar trebui să fie bogată în legume și fructe, bogate în vitamine, antioxidanți și minerale, care protejează țesuturile și vasele sanguine. Apelează la ajutorul unui nutriționist, care îți va stabili un plan alimentar ce te va ajuta să scapi de kilogramele în plus și să te menții în formă.

Bea suficientă apă

Corpul are nevoie de aproximativ 1,5 – 2 litri de apă pe zi, pentru a avea un nivel optim de hidratare. Atunci când nu consumi suficientă apă, sau o înlocuiești cu alte băuturi, apare retenția de lichide, una din cauzele inflamației în organism.

Fă mișcare

Nu trebuie să te apuci de un sport sau să mergi la sală, ci să te asiguri că faci suficientă mișcare pentru a stimula circulația sângelui. Chiar și atunci când ești la serviciu, încearcă să faci pauze scurte în timpul cărora să faci câteva exerciții simple pentru picioare sau să urci câteva scări. Fă câțiva pași ridicând genunchii cât mai sus, iar apoi întinde-te pe vârfuri și coboară de mai multe ori. Evită să stai pe scaun picior peste picior, pentru că presiunea exercitată de un picior asupra celuilalt îngreunează circulația.

Poartă încălțăminte comodă

Renunță la pantofii cu toc înalt pe care îi porți toată ziua și opteză pentru încălțăminte comodă oricând este posibil. Dacă la locul de muncă este nevoie să porți o ținută elegantă pentru anumite evenimente, asigură-te că ai și o pereche de pantofi confortabili cu tine.

Evită hainele strâmte

Pantalonii prea strâmți sau șosetele prea strâmte îngreunează circulația sângelui și de aceea îți poți simți picioarele obosite la sfârșitul zilei. Șosetele speciale de compresie ajută la îmbunătățirea circulației și combat senzația de picioare grele.

Masează-ți picioarele

Masajul picioarelor îmbunătățește circulația sanguină și limfatică. Nu trebuie să fie neapărat un masaj profesional, îl poți face chiar tu acasă. Începe cu laba piciorului, masând în mișcări circulare, iar apoi continuă masajul la nivelul gleznelor, gambelor și pulpelor.

Odihnește-ti picioarele

Dacă ai picoarele umflate, este bine de știut că poți să îmbunătățești circulația la nivelul picioarele și atunci când te odihnești. Ridică picioarele astfel încât să fie puțin mai sus decât nivelul corpului, de exemplu sprijinindu-le pe o pernă, chiar și în timpul nopții.

Băi pentru picioare

În cazul picioarelor umflate este bine să eviți băile sau dușurile cu apă fierbinte. În schimb, alternează apa rece cu apa călduță, pentru a stimula circulația. Variațiile de temperatură ale apei sunt de ajutor și în cazul venelor predispuse la varice. Pentru baie, folosește apă călduță și adaugă câteva picături de uleiuri esențiale care îmbunătățesc microcirculația, ca de exemplu levănțica, menta sau rozmarinul.

Îmbunătățește circulația sanguină de la interior

Anumite suplimente alimentare ajută la îmbunătățirea circulației și întâresc rezistența vaselor de sânge. De exemplu, capsulele Fluicir Vitis conțin extracte naturale de plante și fructe (frunze de struguri roșii, pericard de portocală amară și coacăze negre) utile pentru îmbunătățirea circulației, combaterea retenției de apă și a inflamațiilor și îmbunătățirea elasticității vaselor de sânge.

Pentru mai multe detalii referitoare la dieta alimentară pentru eliminarea excesului de greutate și a suplimentelor indicate în cazul picioarelor obosite, apelează la ajutorul specialiștilor în nutriție din cadrul centrelor Natur House.