Quiche cu dovleac și gorgonzola

Quiche cu dovleac și gorgonzola

Ingrediente (4 porții):

    • 1 aluat pentru tarte 
    • 1 dovleac mic
    • 1 ceapă roșie mică 
    • 50 gr gorgonzola 
    • 150 gr smântână (12% grăsime)
    • 50 ml lapte 
    • 2 ouă
    • 1 lingură ulei de măsline
    • sare, piper negru, puțin cimbru uscat
    • semințe de dovleac

Rețeta

Mod de preparare:

Se taie dovleacul cuburi de aprox. 1 cm. Se presara cu sare. Se coc în cuptorul încins la 180 °C timp de 15-20 minute, apoi se lasă să se răcorească.

Într-o tavă de 20 cm diametru (dreapta sau ondulata) se așează aluatul și se taie excesul care depășește marginea. Se presează ușor aluatul pe margine. Se coace fără umplutură timp de 15-20 minute, la 180C (până când marginile sunt ușor rumene și fundul e uscat).

Într-o tigaie se pune uleiul și se sotează ceapa tăiată cubulețe, până se înmoaie puțin. Se presară cu  cimbru uscat, sfărâmat.

Pe fundul tartei se pune ceapa sotată. Apoi se adaugă  cuburile de dovleac copt cât să acopere fundul tăvii. Se rupe gorgonzola bucăți și se presară peste dovleac. Se râșnește deasupra piper negru.

Se bat ouale împreună cu smântâna, laptele și sare. Se toarnă acest amestec peste umplutura din tavă și peste punem câteva semințe de dovleac.

Se coace tarta la 180 °C timp de  35-40 minute.

Se scoate tarta din formă și se lasă la răcit aproximativ 15 minute.

Poftă bună!