Plachie de crap

Plachie de crap

27

Ingrediente

  • 1 kg ceapã
  • 100 ml ulei de măsline extra virgin
  • 250 ml vin alb
  • 500 g roşii coapte
  • sare, piper
  • 1 legătură de pãtrunjel verde
  • 2 foi dafin
  • 1 crap de 2 kg (aproximativ)

Rețeta

1. Se curãţã ceapa și se taie peştişori.
2. Se toarnã uleiul într-o tavã încãpãtoare, se adaugă ceapa și se lasă la foc mic, până când se înmoaie ceapa.
3. Crapul se curãţă de solzi, se spală, se tãie în bucãţi, se sărează şi se unge cu ulei, apoi se aşazã în tavã peste stratul gros şi transparent de ceapã.
4. Se presarã piper după gust.
5. Se taie roşiile felii și se pun în tavã împreună cu foile de dafin.
6. Vinul se adaugă și el acuma.
7. Lăsăm tava la cuptor aproximativ o oră ( până ce sosul scade și carnea și roșiile se rumenesc)
8. După ce scoatem tava din cuptor presărăm peste pătrunjelul tocat.

Pofta buna!