Fructele de sezon, căpșunile

Fructele de sezon, căpșunile

Căpșunile, fructele parfumate de sezon, sunt o gustare dulce cu o multitudine de proprietăți nutritive. Acestea mai conțin hormonul fericirii, o substanță care îmbunătățește starea de spirit și predispune la pozitivism și optimism.
Căpșunile au un efect pozitiv asupra digestiei, îmbunătățind apetitul. De asemenea, au proprietăți diuretice și diaforetice care vă permit să scăpați de cearcăne. Curăță organismul datorită cantității mari de antioxidanți din compoziția sa și încetinesc procesul de îmbătrânire a pielii.
În ciuda faptului că acest fruct are un gust dulce pronunțat, poate fi recomandat chiar și pentru persoanele cu diabet zaharat. În plus, căpșunile sunt indispensabile în alimentația celor care vor să slăbească, deoarece împiedică absorbția grăsimilor și a excesului de carbohidrați din intestin. Conținutul caloric pentru 100 de grame de căpșuni este de numai 41 kcal.
În sezonul de căpșuni este recomandat consumul zilnic al acestora, dar în cantități moderate. Însă când nu aveți la îndemână căpșuni proaspete, Natur House vă propune o alternativă la fel de delicioasă, dar și la fel de benefică pentru organism, Natur House Dietesse-3 Dulceață. Acest produs conține fructe, îndulcite cu fructoză cu un conținut caloric scăzut pentru un mic dejun gustos.

Oare căpșunile au și dezavantaje?

Primul lucru pe care trebuie să-l cunoașteți despre dezavantajele căpșunilor, constă în faptul că trebuie evitat consumul lor de dimineață. Acestea conțin un număr mare de acizi utili, care vă vor irita membrana mucoasă a stomacului gol de dimineață. De asemenea, pe suprafața căpșunilor se află polen, care poate produce reacții alergice. De asemenea,
căpșunile nu sunt recomandate persoanelor cu ulcer și gastrită, întrucât semințele irită mucoasa gastrică.