Ouă poșate cu dovlecel și vinete

Ouă poșate cu dovlecel și vinete

Ingrediente

    • 4 ouă

    • 2 dovlecei

    • 1 ceapă

    • 1 vânătă

    • sare

    • ulei de măsline extra virgin

Rețeta

Mod de preparare: 

Se pune la fiert 1 l de apă, în care se adaugă o linguriță rasă de sare. Se lasă să dea apa în clocot, apoi se reduce focul la minim. Ouăle se sparg în câte o ceșcuță fiecare și se toarnă ușor în apă. Înainte de a adauga oul, se creează un vartej în apă, pentru ca în felul acesta, oul să-și păstreze forma frumoasă. Se lasă pe foc 4 minute dacă le vreți cu galbenușul moale, sau 5-6 minute, daca le vreți cu galbenușul mai tare. Focul se mentine minim în tot acest timp. 

Spălăm dovleceii și vânăta și le tăiem lateralele. Tăiem câteva fâși subțiri de dovlecel și restul îl tăiem în cubulețe; la fel procedăm și cu vânăta. Curățăm și tăiem mărunt ceapa, după care o sotăm împreună cu vânăta și 3 linguri de ulei, timp de 5 minute. Adăugăm dovlecelul, amestecăm, și le mai lăsăm 4 minute la foc mic.

Punem 4 inele decorative în tot atâtea farfurii și le umplem cu amestecul de legume; apăsăm ușor și scoatem inelele. Adăugăm oul poșat și îl servim decorat cu fâșiile de dovlecel.

Un truc: alt mod de a face ouăle poșate: le introducem în apă caldă cu oțet, timp de 2 minute.

Poftă bună! 

1 comentariu

  1. Am pierdut mesajul
    Cum trebue sa fie VANATA când o amestec cu ceapă: cruda
    coaptă
    fiartă
    Multumesc

Lasa un comentariu