Legătura dintre stres și mâncatul compulsiv este recunoscută de către specialiști și poate provoca anumite probleme de sănătate persoanelor care nu o conștientizează. Nivelul de stres a crescut, pe plan global, ceea ce a determinat și creșterea în greutate a multor persoane, așadar conexiunea există și funcționează pe baza unui mecanism destul de simplu.
Ritmul haotic în care trăim, problemele de la serviciu sau din viața personală ne pot crea falsa impresie că putem găsi alinare sau consolare în cutia de bomboane de ciocolată sau în meniul XXL al celui mai apropiat fast-food.
Însă imediat ce sentimentul de bine, de confort sau de relaxare obținut în urma mâncatului dispare, disconfortul emoțional reapare. Căci problema, conflictul sau dezechilibrul emoțional pe care le resimțim, nu au fost realmente rezolvate, ci doar camuflate sub forma unei porții generoase.
Metode prin care poți renunța la mâncatul pe fond de stres
1. Conștientizează de unde vine problema
2. Încearcă sa elimini factorii de stres
3. Elimină, pe cât posibil, tentațiile alimentare atât acasă, cât și la serviciu
4. Încearcă practicile relaxante, precum yoga, meditație sau stretching
5. Învață să deosebești foamea reală de cea emoțională
Construiește-ți un program alimentar regulat, sănătos și echilibrat pe care să-l poți mai apoi adopta ca stil de viață.
Dacă simți că nu te descurci, solicită ajutorul nutriționiștilor Natur House, care sunt mereu la dispoziția ta. Caută cel mai apropiat centru din orașul tău și programează-te gratuit.