Ouă în sos de roșii - Shakshuka

Ouă în sos de roșii – Shakshuka

Ingrediente:

    • 1 ardei gras roșu – tăiat mărunt
    • 1 ardei gras galben – tăiat mărunt
    • o ceapă roșie mică – tocata
    • 2 căței de usturoi – mărunțiți
    • 1 lingură ulei de măsline
    • 450 g sos de roșii
    • 1 linguriță de paprika afumată
    • sare și piper – după gust
    • 1/2 linguriță de chimen măcinat
    • 3 ouă
    • 50 g brânză de vaci
    • 1 avocado bine copt – feliat
    • o legătură de pătrunjel proaspăt

Rețeta

Mod de preparare: 

Punem uleiul într-o tigaie de fontă pe focul mediu al aragazului după care adăugăm ceapa și ardeiul.

Sotăm legumele aproximativ 5 minute până când se înmoaie și devin ușor aurii.

Adăugăm apoi usturoiul, paprika, chimenul și le lăsăm la gătit încă un 1 minut.

Punem sosul de roșii și asezonăm cu sare și piper după gust. 

Amestecăm bine și lăsăm sosul să fiarbă ușor, la foc mic, pentru a-și reduce consistența și a se îngroșa. Aproximativ 10 minute îi va fi suficient.

Odată ce sosul s-a format, cu ajutorul unei liguri, formăm 3 spații în care spargem ușor cele 3 ouă. Punem capacul și lăsăm la foc mic pentru vreo 3-4 minute.

De îndată ce Shakshuka este gata, garnisim cu brânză, avocado feliat, și pătrunjel proaspăt.

Se servește caldă, împreună cu pâine prăjită sau lipie.

Poftă bună!