Ingrediente:
Rețeta
Mod de preparare:
Punem uleiul într-o tigaie de fontă pe focul mediu al aragazului după care adăugăm ceapa și ardeiul.
Sotăm legumele aproximativ 5 minute până când se înmoaie și devin ușor aurii.
Adăugăm apoi usturoiul, paprika, chimenul și le lăsăm la gătit încă un 1 minut.
Punem sosul de roșii și asezonăm cu sare și piper după gust.
Amestecăm bine și lăsăm sosul să fiarbă ușor, la foc mic, pentru a-și reduce consistența și a se îngroșa. Aproximativ 10 minute îi va fi suficient.
Odată ce sosul s-a format, cu ajutorul unei liguri, formăm 3 spații în care spargem ușor cele 3 ouă. Punem capacul și lăsăm la foc mic pentru vreo 3-4 minute.
De îndată ce Shakshuka este gata, garnisim cu brânză, avocado feliat, și pătrunjel proaspăt.
Se servește caldă, împreună cu pâine prăjită sau lipie.
Poftă bună!