Orez Venere - Natur House

Orez Venere

Ingrediente

  • 120 g orez negru Venere
  • 50 ml ulei de măsline extravirgin
  • 200 g roșii cherry
  • 1 cățel de usturoi feliat
  • 3-4 frunze de busuioc
  • Oregano uscat
  • 50 g mazăre
  • Sare și piper
  • Pătrunjel

Rețeta

Încălziți cuptorul la 950 C. Tăiați în jumătate roșiile și condimentați-le cu sare. Se presară usturoiul feliat, puțin oregano și o lingură de ulei de măsline și se introduce la cuptor, timp de o oră.

Între timp, se pune 1 ¼ cana de apă la fiert, apoi se adaugă orezul negru și se fierbe al dente, după care se scurge apa în exces. Într-un alt vas, se procedeaza la fel pentru mazăre.

Într-un bol se amestecă împreună orezul, mazărea și rosiile cherry.

Spălați și uscați busuiocul, rupeți-l în bucăți, se presară deasupra amestecului, apoi se pune restul de ulei de măsline. Condimentați cu sare și piper.

Turnați compoziția în formele pentru cuptor, apoi incălziți formele la bain marie pentru 15 minute. Formele se întorc pe farfurii individuale și se asezonează cu pătrunjel proaspăt.

Poftă bună!

  • Timp de preparare: 70 minute
  • Timp de gătire: 2 ore
  • Dificultate: medie
  • 4 porții