MUSACA LIGHT CU CARNE DE PUI

MUSACA LIGHT CU CARNE DE PUI

Ingrediente

  • 120 g carne de pui
  • 150 g vinete
  • 150 g dovlecel
  • 100 ml suc de roșii
  • Usturoi
  • Cimbru/ busuioc
  • Zeamă de lămâie

Rețeta

Mod de preparare:

  • Încălzește cuptorul la 180 de grade
  • Taie dovlecelul și vinetele pe lung și asezonează-le cu sare și usturoi pisat
  • ”Călește” carnea tocată de pui într-o tigaie antiaderentă (fără ulei) împreună cu usturoiul pisat pentru circa 4-5minute
  • Adaugă sucul de roșii împreună cu cimbrul și lasă carnea pe foc până când sosul scade
  • Unge cu puțin unt un vas termorezistent
  • Pune în vasul uns un strat de vinete, după care un strat de carne, după care un strat de dovlecel
  • Adaugă sos de roșii peste ele și pune vasul termorezistent în cuptorul preîncălzit
  • După aproximativ 45 de minute scoatem musacaua de la cuptor și o lăsăm să se răcească.
  • Se poate servi cu salată de sfeclă roșie.