Ingrediente:
- 120 g carne de pui
- 150 g vinete
- 150 g dovlecel
- 100 ml suc de roșii
- Usturoi
- Cimbru/ busuioc
- Zeamă de lămâie
Rețeta
Mod de preparare:
Încălzește cuptorul la 180 de grade
Taie dovlecelul și vinetele pe lung și asezonează-le cu sare și usturoi pisat
”Călește” carnea tocată de pui într-o tigaie antiaderentă (fără ulei) împreună cu usturoiul pisat pentru circa 4-5minute
Adaugă sucul de roșii împreună cu cimbrul și lasă carnea pe foc până când sosul scade
Unge cu puțin unt un vas termorezistent
Pune în vasul uns un strat de vinete, după care un strat de carne, după care un strat de dovlecel
Adaugă sos de roșii peste ele și pune vasul termorezistent în cuptorul preîncălzit
După aproximativ 45 de minute scoatem musacaua de la cuptor și o lăsăm să se răcească.
Se poate servi cu salată de sfeclă roșie.
Poftă bună!
Am încercat rețeta, cu siguranță voi mai face acest fel de mâncare