Ceaiul cel mai sănătos este ceaiul negru

Ceaiul cel mai sănătos este ceaiul negru

Cel mai sănătos ceai pentru tine este cel pe care vrei să-l bei în fiecare zi. Însă ceaiul cel mai sănătos este ceaiul negru. Peste 90 la sută din tot ceaiul vândut în Occident este ceaiul negru (sau ceaiul roșu, așa cum este cunoscut în est).

Ceaiul negru este obținut din frunzele plantei Camellia sinensis, deci împărtășește multe beneficii pentru sănătatea ceaiului cu alte tipuri de ceai. Cu toate acestea, ceaiul negru este unic și se știe că este deosebit de benefic sănătate.

Avantajele majore pentru sănătate ale ceaiului negru includ valoarea sa nutritivă, beneficiile anti-cancer, beneficiile digestive, efectele bune asupra sănătății pielii și părului și multe altele. 

Bea o cană cu ceai negru și continuă articolul acesta.

Ceaiul negru conține:

Cafeină

Aminoacizi

Carbohidrați

Proteine

Potasiu

Mangan

Fluor

Mulți antioxidanți și polifenoli din ceaiul negru sunt asociați cu o serie de beneficii pentru sănătate. Mai exact, ceaiul negru conține flavonoide complexe, care sunt polifenoli care ajută la prevenirea bolilor. O singură ceașcă de ceai negru conține în medie 200 de miligrame de flavonoide. 

În plus, ceaiul negru are un conținut scăzut de sodiu și calorii (dacă nu adăugați un îndulcitor). În plus, ceaiul negru are o aromă îndrăzneață, ceea ce îl face un bun substitut pentru cei obișnuiți cu băuturile răcoritoare.

Există multe povești populare despre ceaiul care răcoare respirația și curăța gura. Se dovedește că sunt adevărate. Ceaiul negru poate reduce cancerul oral. În plus taninul omoară și previn bacteriile care provoacă cariile dentare și reduc drastic bacteriile orale care provoacă respirația rea.

Taninul din ceai în general oferă și beneficii digestive. Acestea calmează bolile gastrice și intestinale, ajută în la digestie și scad activitatea intestinală.

Consumul de ceai negru este benefic pentru piele pentru că:

-hrănește pielea cu vitamine B2, C și E, cu minerale precum magneziu, potasiu, zinc și polifenoli esențiali și tanini. 

-cofeina și o parte din celelalte componente chimice ale acesteia pot ucide virusurile orale, ceea ce ajută la prevenirea infecțiilor pielii (și a cosurilor). 

-ceaiul negru a demonstrat că reduce semnele îmbătrânirii premature.