MONE’S PIE

MONE’S PIE

Ingrediente

    • 4 mere (2 date pe răzătoare și 2 pentru decor)

    • 100 g de FIBROKI FIBRA

    • 50 g făină integrală

    • 1 lingură de drojdie uscată

    • 1 iaurt natural semidegresat

    • 3 ouă

    • 1 măsură de iaurt de lapte praf, fără lactoză

    • 1 lingură de îndulcitor lichid PECVA

    • Coajă de lămâie

    • 2 linguri de marmeladă de caise DIETESSE 3

    • Unt ( pentru a unge tava).

Rețeta

Mod de preparare:

Cu ajutorul unui blender pisăm cerealele FIBROKI, până obținem o pulbere fină, pe care o amestecăm cu făina integrală. Într-un bol aparte, vom rade 2 mere curățate de coajă și apoi vom adăuga treptat restul ingredientelor pe care le vom amesteca cu ajutorul unui mixer sau tel ( iaurtul și laptele praf, cele 3 ouă, îndulcitorul, coaja de lămâie și drojdia). La sfârșit adăugăm amestecul de făină și amestecăm din nou, până ce obținem o pastă fină. Turnăm compoziția într-o tavă rotundă, unsă în prealabil cu unt și o lăsăm să se odihnească câteva minute. Între timp, curățăm celelalte 2 mere și le tăiem în felii subțiri. Decorăm cu ele tarta, astfel încât să obținem o floare. Introducem tava în cuptor (180o C) și o lăsăm aproximativ 35 minute. După ce o scoatem din cuptor o ungem cu marmelada de caise și o lăsăm să se răcescă.

 

Poftă bună!

 

Notă: ”o măsură de iaurt de …” – folosim cutia de la iaurtul  utilizat în cadrul aceleiași rețete ca și măsură pentru un alt ingredient.