Apa infuzată: beneficii și mod de preparare - Natur House

Apa infuzată: beneficii și mod de preparare

Apa infuzată devine din ce în ce mai populară, mulți oameni folosind-o atât pentru hidratare, cât și pentru detoxifiere. 

Apa infuzată este aromată, fiind mai gustoasă decât apa simplă, dar, de asemenea, nu conține calorii, ceea ce înseamnă că nu îți sabotezi dieta și eforturile de a pierde în greutate.

Are proprietăți benefice precum: întărirea sistemului imunitar, eliminarea toxinelor din organism și îmbunătățirea stării de spirit.

Ce presupune mai exact apa infuzată?

Apa infuzată este un mix dintre apă și arome de fructe proaspete, legume sau ierburi. 

O poți face acasă în diverse moduri, folosind orice combinație de fructe, legume și ierburi care îți sunt pe plac.

Deoarece este obținută prin infuzarea aromelor, mai degrabă decât prin amestecare unei cantități mari de suc sau ingrediente, aceasta conține foarte puține calorii. Asta o face o băutură eficientă în regimurile de detoxifiere.

Apa infuzată este adesea recomandată în locul băuturilor cu conținut ridicat de zahăr, cum ar fi băuturile carbogazoase și sucul de fructe.

Cum se prepară apa infuzată?

Tot de ce ai nevoie este apă și o varietate de fructe, legume și ierburi.

Pur și simplu toacă ingredientele și adaugă-le în apa caldă sau rece, în funcție de preferințe. Cu cât folosești mai mult un ingredient, cu atât aroma va deveni mai puternică.

Dacă faci o băutură rece, poți lăsă apa infuzată în frigider timp de câteva ore pentru a permite aromelor să se întrepătrundă mai profund. 

Dacă nu ai prea mult timp la dispoziție, zdrobește fructele și ierburile înainte de a le adaugă în apă, contribuind astfel la eliberarea aromelor mai rapid.

Iată câteva combinații super aromate si sănătoase:

🥒 Castraveți și mentă

🍋 Lămâie și ghimbir

🍊 Mure și portocală

🍋 Lămâie și ardei cayenne

🍉 Pepene verde și mentă

🍊 Grapefruit și rozmarin

🍋 Portocală și lămâie

🍓 Căpșune și busuioc

🍎 Mere și scorțișoară

Beneficiile consumului de apa infuzată

Ajută în lupta cu kilogramele în plus

Apa te poate ajută să pierzi în greutate, iar acest lucru este valabil și pentru infuzie. S-a dovedit că apa îți crește temporar rata metabolică, astfel încât să arzi mai multe calorii.

Îmbunătățește sănătatea digestivă

Hidratarea este importantă pentru sănătatea digestivă, întrucât deshidratarea cronică poate provoca constipație, ceea ce te poate face să te simți balonat.

Îmbunătățește nivelul de dispoziție și energie

Chiar și deshidratarea ușoară poate afecta starea de spirit, concentrația și energia.

Studiile au arătat că nivelurile de deshidratare de aproximativ 1% pot scădea semnificativ starea de spirit, pot reduce durata de concentrare și pot provoca dureri de cap.

Întărește imunitatea

Datorită ingredientelor pe care le conține, mai exact fructele și legumele care sunt benefice pentru întărirea sistemului imunitar, apa infuzată contribuie indirect la stimularea imunității, chiar dacă cantitatea de fructe, legume și ierburi este relativ mică.