Modalități de a face cafeaua mai folositoare

Adaugă vitamine! Modalități de a face cafeaua mai folositoare

Cafeaua este băutură aromată și intensă cu care încep diminețile multora dintre noi.
Deși are proprietăți utile pentru organism, există o modalitate de a le spori și de a face micul nostru dejun nu numai gustos, dar și util.
Întrebarea dacă cafeaua este folositoare sau dăunătoare rămâne a fi una controversă.
Însă e cert că cafeaua este una dintre principalele surse de antioxidanți, ceea ce reprezintă un avantaj mare pentru a o consuma. Și, de asemenea, este cert faptul că o cantitate mare din această băutură nu va aduce nimic bun organismului, prin urmare, fiecare ceașcă trebuie sorbită cu plăcere și cu beneficii maxime pentru sănătate noastră.

Pentru a nu reduce proprietățile benefice ale acestei băuturi, încearcă să:

● consumi cafea decofeinizată după-amiază
● nu adaugi zahăr în cafea
● alegi un brand de cafea ecologic, de calitate
● nu consumi prea multă cafea
● folosești un filtru de hârtie

Dacă o să urmezi toate aceste recomandări, vei beneficia de toate proprietățile cafelei și nu vei simți efecte secundare ale acesteia. Dar dacă aceste sfaturi nu sunt suficiente pentru tine și dorești să storci toate beneficiile din cafea, iată câteva tips & tricks care îți vor îmbogăți băutura preferată cu vitamine.

Adaugă scorțișoară
Prin adăugarea de scorțișoară în cafea, vei crește și mai mult doza de antioxidanți.
Există la fel de mulți antioxidanți într-o linguriță de scorțișoară ca în 150 g. de afine. De asemenea, este bogată în minerale, cum ar fi potasiu, calciu, fier, magneziu, fosfor și zinc. Cu o utilizare regulată, îmbunătățește imunitatea și starea generală a organismului. Un vârf de scorțișoară în cafea este aproape imperceptibil, dar aduce avantaje mari.

Adăugă ghimbir
Cafeaua și ghimbirul creează un duet puternic împotriva radicalilor liberi. Acest lucru nu numai că îți va îmbunătăți sănătatea, dar te va ajuta și să arăți mai tânăr. Doar o linguriță de ghimbir în cafea va sprijini procesul de producerea de colagen, făcând pielea netedă și suplă.

Adaugă turmeric
Condimentul popular de astăzi, ale cărui proprietăți utile sunt trompete în toate blogurile și articolele, este bine dezvăluit în cafea. Nu va afecta foarte mult gustul, ci mai degrabă adaugă note orientale în rutina ta matinală. Turmericul favorizează circulația sângelui și îmbunătățește digestia. De aceea este indispensabil și în pierderea greutății.

Adăugă mac
În Peru și Bolivia, se consideră că puterea și rezistența urmașilor lor se datorează tocmai consumului acestei plante. La o ceașcă de cafea, poți adăuga o linguriță de pulbere de mac. Conține mai mult de 20 de aminoacizi (dintre care opt sunt esențiali), 20 de acizi grași și o mulțime de proteine ​​și vitamina C.

Adaugă cacao
Ciocolata și cafeaua se potrivesc perfect, așa că această combinația pare complet organică. Acest super-aliment este unul dintre cei mai puternici antioxidanți și cea mai mare sursă de fier pe bază de plante. De asemenea, este foarte utilă pentru inimă, scade tensiunea arterială, îmbunătățește starea de spirit și influențează pozitiv creierul.
Este de dorit să adăugi cacao organică, nu pulbere.