Mâncare de post cu orez și linte

Ingrediente (pentru 4 porții):

  • 150 g linte
  • 200 g orez brun/sălbatic
  • 300 g ardei gras roșu
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 ceapă mică
  • 50 ml ulei vegetal
  • 200 g pulpă de roșii
  • 100 g mozzarella
  • Sare și piper
  • Pătrunjel

Rețeta

Mod de preparare:

Lintea se lasă la hidratat 2 ore. Între timp, orezul se fierbe aldente.

Ardeii se curăță, se taie cubulețe și se înăbușesc cu puțină apă. Se adaugă orezul și se lasă pe foc mic până apa se evaporă.

Lintea se scurge și se fierbe 20 – 30 minute. Între timp, ceapa și usturoiul se înăbușesc în pușină apă, iar când devin moi se adaugă lintea și pulpa de roșii și se lasă la foc mediu 10 minute, amestecând.

Orezul cu ardei și lintea se pun într-un vas pentru cuptor, se condimentează cu sare, piper, ulei vegetal, se adaugă feliile de mozzarella, după care se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, timp de 10 – 15 minute.

Timp de preparare: 55 minute

Dificultate: ușoară

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top Img