Ingrediente:
- 900 g de amestec de legume
- 2 linguri de ulei de vegetal
- 2 căței de usturoi zdrobi
- 1 lingură de rădăcină de ghimbir proaspătă, rasă
- 50 g de caju nesărat
- Zeamă de lămâie, după gust
- Piper negru măcinat, după gust
Rețeta
Mod de preparare:
Preparăm legumele în funcție de soiurile folosite. Morcovii, țelina și castravetele trebuie tăiate foarte fin, în formă de bețe de chibrit, pentru a fi gătite rapid.
Încălzim wokul, apoi adăugăm uleiul. Când s – a încălzit, punem ghimbirul și usturoiul și le sotăm 1-2 minute. Ulterior punem legumele mai tari și le amestecăm ușor, timp de 5 minute, până când se înmoaie.
Continuăm cu legumele mai moi și le gătim în continuare stri-fry, la foc moderat, timp de 3-4 minute.
Incorporăm cajuul și le mai lăsăm pe foc 1-2 minute, până devin aurii.
Stropim amestecul cu zeama de lămâie și măcinăm piper negru, după gust.
Se servește imediat.
Pofta buna!