Legume stir- fry cu caju

Legume stir- fry cu caju

27

Ingrediente

  • 900 g de amestec de legume
  • 2 linguri de ulei de vegetal
  • 2 căței de usturoi zdrobit
  • 1 lingură de rădăcină de ghimbir proaspătă, rasă
  • 50 g de caju nesărat
  • Zeamă de lămâie, după gust
  • Piper negru măcinat, după gust

Rețeta

Mod de preparare:
1. Preparăm legumele în funcție de soiurile folosite. Morcovii, țelina și castravetele trebuie tăiate foarte fin, în formă de bețe de chibrit, pentru a fi gătite rapid.
2. Încălzim wokul, apoi adăugăm uleiul. Când s – a încălzit, punem ghimbirul și usturoiul și le sotăm 1-2 minute. Ulterior punem legumele mai tari și le amestecăm ușor, timp de 5 minute, până când se înmoaie.
3. Continuăm cu legumele mai moi și le gătim în continuare stri – fry, la foc moderat, timp de 3-4 minute.
4. Incorporăm caju ul și le mai lăsăm pe foc 1-2 minute, până devin aurii.
5. Stropim amestecul cu zeama de lămâie și măcinăm piper negru, după gust.
6. Se servește imediat.

Pofta buna!

Lasa un comentariu