Legume stir- fry cu caju

Ingrediente:

  • 900 g de amestec de legume
  • 2 linguri de ulei de vegetal
  • 2 căței de usturoi zdrobi
  • 1 lingură de rădăcină de ghimbir proaspătă, rasă
  • 50 g de caju nesărat
  • Zeamă de lămâie, după gust
  • Piper negru măcinat, după gust

Rețeta

Mod de preparare:
Preparăm legumele în funcție de soiurile folosite. Morcovii, țelina și castravetele trebuie tăiate foarte fin, în formă de bețe de chibrit, pentru a fi gătite rapid.

Încălzim wokul, apoi adăugăm uleiul. Când s – a încălzit, punem ghimbirul și usturoiul și le sotăm 1-2 minute. Ulterior punem legumele mai tari și le amestecăm ușor, timp de 5 minute, până când se înmoaie.

Continuăm cu legumele mai moi și le gătim în continuare stri-fry, la foc moderat, timp de 3-4 minute.

Incorporăm cajuul și le mai lăsăm pe foc 1-2 minute, până devin aurii.

Stropim amestecul cu zeama de lămâie și măcinăm piper negru, după gust.

Se servește imediat.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *