De ce este important să adopți un stil de viață sănătos - Natur House

De ce este important să adopți un stil de viață sănătos

Multă lume asociază dietele cu slăbitul, însă acestea sunt mai mult decât atât. O dietă reprezintă un stil de viață sănătos pe care ar trebui sa îl adoptăm zilnic. În momentul în care o persoana își schimbă stilul de viață va observa că la scurt timp vor apărea îmbunătățiri. Pe lângă pierderea în greutate (în cazul celor care vor sa slăbească), o dietă echilibrată va duce la creșterea aportului de energie, vitalitate și implicit la un tonus mai bun.

☝ Așadar, micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Cu toate acestea, multe persoane sar peste micul dejun din lipsă de timp, iar acest lucru creează haos în organism, ceea ce s-a demonstrat de-a lungul timpului prin numeroase studii de specialitate. In ciuda riscurilor la care se supun, oamenii continuă să ignore avertismentele medicilor si ale nutriționiștilor.

Micul dejun, prânzul și cina, care sunt mese principale, dar nici cele două gustări dintre mese nu trebuie neglijate. Dacă la mesle principale masa de prânz și cina știm că trebuie să consumăm proteine cu legume sau cereale integrale / carbohidrati și să avem un meniu echilibrat, când vine vorba de alegerea gustărilor lucrurile sunt mai dificile, iar tentația este sa alegi o gustare nesănatoasă, plină de calorii. Indicat este să consumi fie un fruct, fie câteva nuci, fie boabe de soia prăjite care sunt foarte sănătoase și sățioase, fie un baton proteic care să-ți asigure necesarul de nutrienti până la următoarea masă.

Ce altceva trebuie să facem pentru a menține greutatea sub control?

👉  Pentru a-ți menține greutatea sub control nu este suficient să ai grijă doar de alimentație. Pe langă aceasta este important să faci mișcare, să consumi suficiente lichide și să te odihnești suficient.

La nivel global, se pare că doar 1 din 3 persoane conștientizează importanța sportului in viață, adică măcar cea a celor 30 de minute zilnice de mișcare esențiale pentru sănătatea oricui, indiferent de greutate, sex sau istoric medical.

În concluzie, a ține o dietă pe o anumită perioadă de timp fără a-ți schimba stilul de viață, va însemna repetarea unui ciclu de „îngrășat și slăbit” dus la nesfârșit!