Humus din fasole albă și dovleac

Humus din fasole albă și dovleac

Ingrediente:

    • 1 cutie de fasole albă boabe (400 g)
    • 85 grame de piure de dovleac
    • 2 linguri de zeamă de lămâie
    • 2 linguri de pastă de tahini
    • 1/2 linguriță de sare
    • 1/2 linguriță de chimion măcinat
    • 1/2 linguriță pe paprika afumată
    • 1 praf de nucșoară
    • 1 praf de scorțișoară
    • 1 praf de piper cayenne (opțional)
    • 1-2 linguri de ulei de măsline
    • 2 caței de usturoi, tocați
    • 3 linguri de salvie proaspătă, tocată

Rețeta

Mod de preparare:

  • Fasolea se scurge și se clătește bine. Se pune într-un robot de bucătărie, împreună cu dovleacul, sucul de lămâie, pasta de tahini, sarea, chimionul, paprika afumată, nucșoara, scorțișoara și piperul cayenne. Se amestecă bine până se obține un amestec cremos și mătăsos.
  • Într – o tigaie mica se pune puțin ulei de măsline și se sotează usturoiul și salviala, apoi se pun în robotul de bucătărie și se amestecă până se incorporează. 
  • Se gustă și se mai poate condimenta cu scorțișoară, chimion sau paprika.
  • Se mai poate adăuga pastă de tahini, dacă amestecul este prea uscat. 

Se servește cu lipii și legumele preferate.

Poftă bună!