Friptura de miel aromat

Friptura de miel aromat

27

Ingrediente

  • 1 buc pulpă de miel
  • 100 ml ulei de măsline
  • 200 ml vin alb
  • 5 buc usturoi verde
  • 1 buc lămâie
  • 1 vârf scorțișoară măcinată
  • Cuișoare după gust
  • 2 legături de pătrunjel
  • Sare de mare după gust
  • Cimbru după gust
  • Piper negru măcinat după gust.

Rețeta

Mod de preparare:
Se amestecă într-un blender 5 fire de usturoi verde, zeama de la o lămâie, ¼ linguriță de
scorțișoară măcinată, un praf de cuișoare, 2 legături de pătrunjel, sare, cimbru, piper.
Crestăm pulpa de miel și o împănăm cu pasta rezultată. Așezăm carnea într-o tavă, o stropim cu
ulei și o introducem la cuptor la o temperatură de 180 grade C timp de 45 minute.
Aproape de final, adaugăm în tavă vinul alb și o ceașcă cu apă. O mai lăsăm la cuptor încă 10
minute. Servim friptura cu salata verde.

Pofta buna!

Lasa un comentariu