Brunch sau cum să mănânci divizat?

Brunch sau cum să mănânci divizat?

De la originea sa ca mic dejun de vânătoare la actuala fază de masă divizată, brunch-ul a evoluat rapid și a fost adoptat de tot mai mulți oameni.
Brunch-ul este o combinație între mic dejun și prânz. Denumirea, cu care ne-am obișnuit provine din fuziunea cuvintelor englezești „breakfast” și „lunch”. Spre deosebire de micul dejun, la brunch consumul de alcool este acceptat social. Probabil de aceea a devenit atât de repede popular.
Data viitoare când ne bucuram de un brunch să nu uităm să ne amintim de inventatorul mesei, Guy Beringer. Scriitorul englez a propus pentru prima dată ideea mesei mixte în eseul său din 1895 „Brunch: A Plea”. Beringer a propus un compromis dimineața: o masă hibridă care ar putea combina
produse de patiserie, ceai, cafea cu diferite feluri de mâncare și cocktail-uri.
Cel mai bun lucru la un brunch, credea Beringer, este faptul că prietenii ar putea să-și împărtășească poveștile din seara precedentă.
„Brunch-ul este vesel, sociabil și incitant. Te face să fii mulțumit de tine și cu ceilalți”. a concluzionat Beringer.
În anii anteriori, cuvântul „brunch” nu avea un monopol în descrierea meselor de dimineață. În 1896, revista engleză Punch a avertizat cititorii: „Mâncarea combinată, atunci când se apropie orarul obișnuit al micului dejun, este brunch și, atunci când este mai aproape de prânz, este blestem „.
Brunch-ul este combinația perfectă de mâncăruri savuroase dulci și mâncăruri de prânz. De la melci de scorțișoară sau vafe la rețete sărate cu ouă sau omletă, rețetele de brunch au un pic din toate pentru a satisface pe toată lumea!
Planificarea brunch-ului perfect este de fapt foarte ușoară și există o mulțime de opțiuni! Puteți ieși afară sau puteți pregăti ceva simplu. Brunch-ul este, de obicei, servit în stil bufet, astfel încât să nu trebuie să vă petreceți mult timp aranjând hrana pentru oaspeții dumneavoastră. Opțiunile de servire sunt nelimitate, deoarece nu este nici micul dejun și nici prânz.
Iată câteva dintre cele mai bune rețete pe care le-am găsit pentru a vă oferi un mic start pentru un brunch delicios:

  • Frittata cu sparanghel, brânză capră și roșii;
  • Ouă poșate cu ciuperci și cartofi dulci la cuptor;
  • Omleta-pizza cu ciuperci și șuncă;
  • Gofre sărate;
  • Quiche cu spanac și parmezan;
  • Friganele cu scortișoară și cremă de brânză.