Cauți un aliment care să îți satisfacă foamea, să te mențină sătul pe tot parcursul zilei și să contribuie și la sănătatea ta? Fasolea, năutul și lintea, precum și toți membrii familiei leguminoase, au un conținut mare de fibre și proteine și te ajută să îți crești calitatea vieții.
Leguminoasele conțin 25-40% de proteine și, prin urmare, valoarea lor principală constă în capacitatea de a înlocui cu ușurință produsele din carne. Pentru o mai bună digestie a leguminoaselor, precum și reducerea timpului de gătire, este necesar să le lăsați în apă pentru câteva ore înainte de a le prepara (de preferință peste noapte) și să le serviți împreună cu roșii, suc de lămâie sau verdețuri.
Deoarece leguminoasele sunt încărcate cu fibre, ele sunt extrem de utile pentru normalizarea tractului intestinal, precum și pentru prevenirea bolilor stomacului, sistemului cardiovascular și rinichilor. Dacă le consumați în mod regulat, acest lucru va duce la scăderea nivelului de colesterol și a zahărului din sânge.
Cum să gătești corect leguminoasele:
● În timpul procesului de preparare nu este indicat să adăugați apă rece (ar fi bine sa fie caldă sau fierbinte);
● Dacă doriți să adăugați un aliment mai acid (de exemplu, roșii), adăugați-l la sfârșit;
● Condimentele (în special sarea) este indicat să se adauge la sfârșit;
Sortimentul de produse leguminoase este imens. Arahidele, care sunt de obicei considerate nuci, aparțin, de fapt, leguminoaselor. În plus, ciocolata și cacao, de asemenea, fac parte din această familie, căci sunt făcute din boabe de cacao. Cele mai populare la noi sunt lintea, fasolea, mazărea și soia. De obicei, alimentele leguminoase sunt folosite pentru a face supe,
supe-cremă și salate.