Ingrediente:
- ficăței de pui 1kg
- ulei de măsline – 3 linguri
- apă plată – 120 ml
- sos de roșii – 300 ml
- usturoi – 3 căței
- sare
- piper
- cimbru – 2 crenguțe
- pătrunjel verde
Rețeta
Mod de preparare:
Spălăm ficățeii și îi lăsăm în apă rece 10 minute. Apoi, îi punem la scurs. Pregătim un vas termorezistent, punem ficățeii, ulei de măsline și apa și îi băgăm la cuptor, la 220°C, timp de 30 de minute. Îi scoatem, adăugăm sosul de roșii, usturoiul, condimentăm cu sare și piper și adăugăm și crenguțele de cimbru. Introducem din nou la cuptor la 180°C, timp de 30 – 35 minute. Când sunt gata, îi scoatem, presărăm pătrunjel proaspăt și putem servim cu mămăligă caldă.
Poftă bună!