Fasole boabe cu ciuperci

Fasole boabe cu ciuperci

Ingrediente pentru 2 persoane:

    • Fasole boabe – 280 g
    • Ciuperci – 300 g
    • Ceapă -100 g
    • Roșii – 75g
    • Ulei de măsline – 3 linguri
    • 1 cățel de usturoi
    • 1 fir de pătrumjel verde
    • ½ linguriță de boia
    • Sare

Rețeta

Mod de preparare: 

Punem boabele de fasole la înmuiat cu o seară înainte, în apă rece. Dimineața o scurgem de apă, o punem într – o altă oală și adăugăm ceapa tăiată mărunt, usturoiul și pătrunjelul tocat și roșiile curățate de coajă. Apoi punem boiaua, uleiul de măsline și acoperim totul cu apă. 

Lăsăm să fiarbă la foc mic și când fasolea e aproape fiartă adăugăm ciupercile tăiate mărunt, asezonăm și lăsăm să fiarbă în continuare la foc mic.

Când sunt fierte, luăm oala de pe foc, punem capacul pe ea și o lăsăm încă 10 minute acoperită înainte de a o servi.

Poftă bună!