Efectele binefăcătoare ale plantelor în dieta de slăbire - Natur House

Efectele binefăcătoare ale plantelor în dieta de slăbire

 

Puține sunt persoanele care nu acumulează de-a lungul vieții câteva kilograme în plus și pe care apoi încearcă ani la rândul să le dea jos. Se știe că, după vârsta de 30 de ani, metabolismul încetinește, iar dacă nu avem grijă la alimentație, grăsimea se depune tot mai ușor și se elimină tot mai greu.

Alte cauze ale îngrășării sunt sarcina( în cazul femeilor ) și schimbările hormonale care se pretrec odată cu vârsta. Mecanismele organismului par să ne trădeze, iar greutatea se încăpățânează să nu scadă până la limita dorită. Dacă totuși se întâmplă minunea și ajungem la  greutatea dorită, adesea ne îngrășăm la loc în timp record. Conform studiilor în domeniu, se spune că femeile încercă zeci sau chiar sute de diete de-a lungul vieții, cele mai multe dintre ele fără nici un rezultat.

 

Cum să scăpăm de kilogramele în plus?

Ca să slăbim și să ne menținem silueta în primul rând trebuie să ne acomodăm cu ideea că  nu putem să mâncăm la fel cum o făceam atunci când eram la vârsta adolescenței și să acționăm în consecință. Pe scurt, trebuie să ne schimbăm rutina zilnică.

Sunt necesare și unele restricții, astfel că numărul de calorii consumate să nu fie mai mare de 1500 – 2000 pe zi pentru femei, în funcție de înălțime și greutate. Caloriile trebuie să provină din alimente de calitate în special legume, fructe, carne slabă și lactate.

În plus, activitatea fizică este foarte importantă, dar asta nu înseamnă că ne permitem excese culinare. Activitatea fizică trebuie să completeze dieta, pentru cele mai bune rezultate. Asta înseamnă că, dacă reușim să reducem la minimum consumul anumitor alimente ca de exemplu făinoasele, dulciurile și prăjelile, și facem miscare, pe termen lung, succesul este garantat.

De mare ajutor sunt și plantele, care contribuie la arderea grasimilor. Cu ajutorul extractelor naturale din plante, putem slăbi fără reacții adverse și cu efecte durabile în timp.

 

Rolul plantelor în dieta de slăbire

 

Ceaiurile sau pastilele de slăbit nu ne permit să mâncăm orice dorim și în orice cantitate . Este important să înțelegem că orice supliment alimentar ne oferă un suport în dietă, stimulând metabolismul și arderile de grăsimi, însă fără un plan alimentar adecvat și fără mișcare, nu vom obține rezultatele dorite. Astfel de suplimente, fie că sunt ceaiuri, pastile sau tincturi grăbesc obținerea acestor rezultate și ne oferă în plus și alte beneficii.

De exemplu, persoanele care fac mișcare zilnic și consumă ceai verde- pierd în greutate mai rapid decât persoanele care nu consumă ceai verde (vorbim de persoane clinic sănătoase). Ceaiul verde sau alte ceaiuri din plante sunt deosebit de benefice pentru procesul de slăbire, deoarece ajută la reglarea tranzitului intestinal, normalizarea nivelului colesterolului și glicemiei, la arderea grăsimilor în exces (în special a grăsimii abdominale), au efecte diuretice și depurative.

 

Plante cu beneficii în dieta de slăbire

 

Plantele ne pot ajuta să ținem sub control pofta de mâncare excesivă, să eliminăm retenția de lichide, să avem o digestie mai bună și să ardem mai rapid grăsimile.

Socul, mușețelul, anasonul, senna, feniculul, ceaiul verde, cimbrul, busuiocul, nalba, volbura și aloe vera sunt plante care îmbunătățesc digestia și combat constipația.

Merișorul, coada – calului, frunzele de mesteacăn, fructele de ienupăr, frasinul, socul, mătasea de porumb, cozile de cireș și troscotul elimină apa în exces din organism, au efecte diuretice și sudorifice, elimina toxinele, inhibă apetitul alimentar și ajută la scăderea în greutate.

Păpădia, cicoarea, anghinarea, sunătoarea, rozmarinul și armurariul acționează la nivelul aparatului hepato – biliar, prin stimularea excreției de bilă, ceea ce ajută la eliminarea grăsimilor.

Leușteanul, coriandrul și ghimbirul stimulează arderea grăsimilor.

Menta, șofranul, portocalele, lămâile, scorțișoara, Garcinia cambogia șHoodia gordonii ajută la controlarea apetitului și elimină pofta de dulciuri.

Lavanda, sunătoarea și roinita ajută la scăderea anxietății și a agitației din perioada dietei, calmează și relaxează.

Toate aceste plante se pot administra sub formă de ceaiuri, tincturi, uleiuri esențiale, sau ca suplimente alimentare sub formă de comprimate sau capsule.

Pe lângă o planificare atentă a meniului zilnic, care să  cuprindă alimente sănătoase și fără excese alimentare, plantele pot fi un real ajutor dacă ne dorim să pierdem în greutate. Nu trebuie decât să știm să profităm de pe urma efectelor lor binefăcătoare, toate acestea sub îndrumarea unei persoane specializate.