Dimineți plăcute: cum să-ți începi ziua fără stres - Natur House

Dimineți plăcute: cum să-ți începi ziua fără stres

De cele mai dese ori ne începem ziua în grabă cu o ceașcă de cafea și lista cu task-uri în gând. Însă nu trebuie să uităm că în funcție de felul în care o să ne petrecem dimineața, de energia și dispoziția de care o să avem parte, depinde întreaga noastră zi, de la productivitatea de care o să dăm dovadă și până la starea interioară. 

Așa că ne-am gândit să venim cu câteva sfaturi și recomandări ca să ai  o dimineață frumoasă și inspirată:

Mai multă lumină

Lumina soarelui ajută corpul să-și regleze corect ritmul biologic. Datorită unei iluminări bune, creierul va primi semnalele necesare că trebuie să fie activ și este timpul să se trezească. Prin urmare, nu trage perdeaua sau jaluzelele, lasă-ți corpul să-și urmeze propriul ceas biologic.

Un pahar cu apă

Începe dimineața cu un pahar de apă. Apa ”trezește” și activează metabolismul, sprijinind buna funcționare a tuturor proceselor din corpul nostru. Apa elimină toxinele, întărește sistemul imunitar și tonifică pielea.Trebuie să o bei imediat după trezire, astfel încât să treacă cel puțin o jumătate de oră înainte de micul dejun.

Exerciții de dimineață

Efectuarea exercițiilor de dimineață ar trebuie să fie o obișnuință. Orientează-te spre exerciții mai ușoare pentru a te simți tonifiat și energizat, mai degrabă decât să te suprasoliciți.

Dacă nu ai inspirație și nu știi ce tipuri de exerciții să faci, mai ales în perioada aceasta, pe YouTube găsești o varietate de filmulețe, alege-le pe cele care sunt pe gustul tău și treci la treabă.

Dacă nu te încântă sportul de dimineață și simți nevoia de meditație, încearcă să stai câteva minute în liniște și să îți golești mintea de probleme. Poți face și câteva exerciții de stretching, pentru a-ți dezmorți articulațiile. 

Mic dejun nutritiv și sănătos

Asigură-te că incluzi proteine, carbohidrați, grăsimi sănătoase  și fibre în meniul tău de dimineață. O alimentație bogată în acești nutrienți îți va da o senzație de sațietate pentru prima parte a zilei. Acest lucru este important mai ales dacă vrei să slăbești. Conținutul de calorii al unui mic dejun ar trebui să conțină aproximativ 20-25% din necesarul zilnic de calorii.

Duș contrastant și cântec

Pentru a începe dimineața cu piciorul drept, fă un duș contrastant și cânta melodiile preferate pentru a te încarcă cu emoții pozitive:

✔ Diferența de temperatură accelerează metabolismul și ajută la pierderea în greutate;

✔ Circulația sângelui se îmbunătățește și corpul se trezește;

✔ Muzica îți dă încredere și oferă o dispoziție bună pentru întreaga zi.

Încearcă să pui în practică aceste sfaturi simple și să faci din fiecare dimineață un ritual plăcut.