Cum să te alimentezi corect #StândAcasă - Natur House

Cum să te alimentezi corect #StândAcasă

În timpul ce stai acasă în carantină, există șanse mari să exagerezi cu mâncarea și, prin urmare, să “câștigi” câteva kilograme în plus sau să îngreunezi astfel funcționarea sistemului digestiv.

Mulți dintre noi nu sunt obișnuiți să mănânce acasă corect și sănătos: gustări dese, dulciuri, cafea, mâncare semipreparată și destul de calorică – deci, există suficiente ispite.

Venim cu câteva recomandări de bază, cu ajutorul cărora să îți îmbunătățești alimentația și modul în care mănânci:

1. Respectă orele de somn. Mulți oameni au început să se culce târziu, după miezul nopții. De aici, ora meselor se schimbă, pofta de mâncare se dereglează.

2. Nu fă abuz de cofeină. Știm că e dificil, dar nu imposibil – așa că redu consumul de cofeină. Nu consuma cofeina în exces și astfel vei reuși să ai un somn odihnitor, să faci față anxietății și stărilor de neliniște.

3. Refuză băuturile alcoolice. Sistemul imunitar este suprimat direct sub influența alcoolului, în plus, atunci când consumi o cantitate prea mare de alcool, ai tendința să mănânci mai mult, de obicei alimente mai calorice.

4. Fii atent la locul în care mananci. Introdu câteva reguli alimentare simple, dar care o sa te organizeze: mănâncă doar în bucătărie, nu la birou sau în pat. Învață-ți astfel organismul că consumul de alimente are loc de trei ori pe zi (mesele de bază), la (aproximativ) o anumită ora și într-un anumit loc. De asemenea, nu combina mâncatul cu alte activități (vizionarea filmelor sau discuții la telefon), întrucât o să te focusezi pe cealaltă activitate și nu o să te oprești la timp.

5. Introdu legumele și fructe în alimentație. O atenție deosebită trebuie acordată fructelor și legumelor de sezon, proaspete, ce umpu piețele în aceste zile: salata verde, spanac, roșii, ceapă, ridichii, capșuni,… acest lucru îi vă permite organismului să funcționeze mai “ușurat”.

6. Hidratează-te. Bea apă în orice moment al zile. O recomandare standard ar fi de 8 pahar per zi. Apa îmbunătățește digestia, conferă pielii o nuanță radiantă și oferă multă energie. Începe ziua cu un pahar cu apă, și termină ziua tot cu un pahar de apă! 

7. Nu uita să faci sport. Fă măcar 30 de minute de exerciții fizice zilnic. Într-un stil de viață sedentar, în principal spatele și gâtul sunt zonele cele mai afectate, însă este suficient să te distragi de la laptop și să efectuezi câteva exercițiile fizice de bază pentru a te simți mai bine.