Descoperă care sunt asocierile ideale dintre mâncare și băutură - Natur House

Descoperă care sunt asocierile ideale dintre mâncare și băutură

Băutura este de cele mai multe ori ignorată sau cel puțin neglijată. Atunci când te uiți într-un meniu pentru a-ți alege un fel de mâncare, nu acorzi la fel de multă atenție și băuturii. Dar, dacă ai observat, înainte de a fi întrebat ce mănânci, ești întrebat ce bei. Ai tendința de a nu te gândi la cât este de important să asociezi corect băutura pentru fiecare mâncare. 

 

Iată câteva indicații care te vor ajuta la digestie, la amplificarea gustului produselor și la creșterea stării de bine:

 

  • Uleioase și sățioase – cartofii și peștele

Vin: un vin alb dulce, șampanie de asemenea albă sau un vin spumant

Băuturi nealcoolice: o limonadă merge bine, deoarece gustul ușor acrișor va reduce senzația neplăcută după consumarea alimentelor uleioase

  • Somptuoase și grele – fripturile

Bere: gustul amar al berii va pătrunde carnea bogată, în timp ce aroma dulceagă al malțului va face pereche bună cu suculența cărnii

Vin: vinurile roșii, cum ar fi Merlot și Cabernet Sauvignon

Băuturi nealcoolice: cocktail fără alcool, dar cu acid pentru a tăia orice porțiune de grăsime

  • Afumate 

Bere: gustul amar al unei beri roșii sau amber se va potrivi de minune cu afumăturile, în timp ce aromele dulci de malț vor complementa sosurile de BBQ

Vin: Sauvignon e partenerul perfect în savurarea unor cărnuri afumate la grătar, servite în aer liber

Băuturi nealcoolice: suc de fructe cu aromă puternică, precu rodiile sau kiwi

  • Sărate și savuroase – carnea albă

Vin: alb sau roșu – Chardonnay sau Pinot Noir

Băuturi nealcoolice: sucurile de fructe zemoase merg bine cu cărnurile albe sărate

  • Cremoase și sățioase – pastele

Bere: berea acidulată îți va împrospăta cerul gurii

Vin: vinuri light pentru a nu îngreuna digestia

Băuturi nealcoolice: băuturile pe bază de lămâie sau limetă sunt ideale, deoarece elimină senzația de greață provocată de alimentele cremoase

  • Aromatice – mâncarea asiatică

Cidru: bautura din fructe

Vin: vinurile roșii vor atenua din gustul picant al mirodeniilor

Băuturi nealcoolice: sucurile de fructe exotice se îmbină perfect cu ierburile aromatice

  • Dulci-acrișoare – mâncarea asiatică

Vin: un vin simplu alb, cu o aromă mai puțin puternică decât cea din farfurie

Băuturi nealcoolice: berea de ghimbir se va asorta cu ierburile și sosurile chinezești

  • Iuți și condimentate 

Bere: berea din grâu va diminua gustul picant

Vin: vinul aspru și fructos este cel mai potrivit pentru mâncărurile picante

Băuturi nealcoolice: șerbet rece de lămâie sau mango

  • Light și crocante – salatele

Vin: vinuri albe, cu gusturi puternice și înțepătoare

Băuturi nealcoolice: sucuri de pere sau zmeură ușor acidulate

  • Deserturi dulci

Vin: alege un vin mai dulce pentru a fi la același nivel cu preparatul, nu mai amar sau mai acidulat. Un Port dulce, cu aromă de nuci va fi ideal, mai ales dacă adaugi și câteva cuburi de gheață.

Băuturi nealcoolice: ceaiuri sau băuturi pe bază de cafea

 

Acum că ai aflat care sunt cele mai potrivite combinații dintre mâncare și băutură, vei acorda mai multă atenție și celei din urmă categorii. Astfel, te vei bucura de gusturi și arome intense.

Pe lângă toate aceste băuturi menite să ușureze procesul digestiv, Drenanat Instant este suplimentul care poate ajuta organismul în dizolvarea grăsimilor. Solicită o programare la centru și află mai multe.

Lasa un comentariu