Băutura este de cele mai multe ori ignorată sau cel puțin neglijată. Atunci când te uiți într-un meniu pentru a-ți alege un fel de mâncare, nu acorzi la fel de multă atenție și băuturii. Dar, dacă ai observat, înainte de a fi întrebat ce mănânci, ești întrebat ce bei. Ai tendința de a nu te gândi la cât este de important să asociezi corect băutura pentru fiecare mâncare.
Iată câteva indicații care te vor ajuta la digestie, la amplificarea gustului produselor și la creșterea stării de bine:
- Uleioase și sățioase – cartofii și peștele
Vin: un vin alb dulce, șampanie de asemenea albă sau un vin spumant
Băuturi nealcoolice: o limonadă merge bine, deoarece gustul ușor acrișor va reduce senzația neplăcută după consumarea alimentelor uleioase
- Somptuoase și grele – fripturile
Bere: gustul amar al berii va pătrunde carnea bogată, în timp ce aroma dulceagă al malțului va face pereche bună cu suculența cărnii
Vin: vinurile roșii, cum ar fi Merlot și Cabernet Sauvignon
Băuturi nealcoolice: cocktail fără alcool, dar cu acid pentru a tăia orice porțiune de grăsime
- Afumate
Bere: gustul amar al unei beri roșii sau amber se va potrivi de minune cu afumăturile, în timp ce aromele dulci de malț vor complementa sosurile de BBQ
Vin: Sauvignon e partenerul perfect în savurarea unor cărnuri afumate la grătar, servite în aer liber
Băuturi nealcoolice: suc de fructe cu aromă puternică, precu rodiile sau kiwi
- Sărate și savuroase – carnea albă
Vin: alb sau roșu – Chardonnay sau Pinot Noir
Băuturi nealcoolice: sucurile de fructe zemoase merg bine cu cărnurile albe sărate
- Cremoase și sățioase – pastele
Bere: berea acidulată îți va împrospăta cerul gurii
Vin: vinuri light pentru a nu îngreuna digestia
Băuturi nealcoolice: băuturile pe bază de lămâie sau limetă sunt ideale, deoarece elimină senzația de greață provocată de alimentele cremoase
- Aromatice – mâncarea asiatică
Cidru: bautura din fructe
Vin: vinurile roșii vor atenua din gustul picant al mirodeniilor
Băuturi nealcoolice: sucurile de fructe exotice se îmbină perfect cu ierburile aromatice
- Dulci-acrișoare – mâncarea asiatică
Vin: un vin simplu alb, cu o aromă mai puțin puternică decât cea din farfurie
Băuturi nealcoolice: berea de ghimbir se va asorta cu ierburile și sosurile chinezești
- Iuți și condimentate
Bere: berea din grâu va diminua gustul picant
Vin: vinul aspru și fructos este cel mai potrivit pentru mâncărurile picante
Băuturi nealcoolice: șerbet rece de lămâie sau mango
- Light și crocante – salatele
Vin: vinuri albe, cu gusturi puternice și înțepătoare
Băuturi nealcoolice: sucuri de pere sau zmeură ușor acidulate
- Deserturi dulci
Vin: alege un vin mai dulce pentru a fi la același nivel cu preparatul, nu mai amar sau mai acidulat. Un Port dulce, cu aromă de nuci va fi ideal, mai ales dacă adaugi și câteva cuburi de gheață.
Băuturi nealcoolice: ceaiuri sau băuturi pe bază de cafea
Acum că ai aflat care sunt cele mai potrivite combinații dintre mâncare și băutură, vei acorda mai multă atenție și celei din urmă categorii. Astfel, te vei bucura de gusturi și arome intense.
Pe lângă toate aceste băuturi menite să ușureze procesul digestiv, Drenanat Instant este suplimentul care poate ajuta organismul în dizolvarea grăsimilor. Solicită o programare la centru și află mai multe.