Cremă de fasole cu ardei copți

Cremă de fasole cu ardei copți

27

Ingrediente

  • 2 conserve de fasole albă
  • 2 buc. ardei copți
  • 2 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • 2 lingurițe de pastă de susan
  • 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat
  • 2 linguri de busuioc proaspăt tocat
  • 2 căței de usturoi
  • Semințe de dovleac
  • Sare și piper după gust

Rețeta

Mod de preparare
1. Scurgem fasolea din conserva, o spălăm sub apă rece, o lăsăm să se scurgă într-o sită. Scurgem și ardeii copți.
2. Dăm prin blender fasolea, ardeii, uleiul de masline, tahini. Potrivim la gust de sare si piper.
3. Adăugăm verdețurile tocate fin, cățeii de usturoi trecuți prin presă, semințele de dovleac. Amestecăm cu lingura, fără a da prin blender.
4. Punem pasta de fasole în bol, și o ornăm cu semințe de dovleac și ierburi aromatice.

Crema de fasole cu ardei copti – se pregătește foarte rapid, fără coacere și este perfectă pentru gustările de vară. Este delicioasă pe o felie de pâine prăjită, în tortilla, ca dip pentru nachos, alături de bastonașe de legume: morcovi, țelină, castraveți, ridichi.

Pofta buna!

Lasa un comentariu