Super plante medicinale la îndemâna oricui

Super plante medicinale la îndemâna oricui

Astăzi, trăim într-o perioadă în care luăm medicamente uneori și pentru o banală durere de cap, dar oare nu putem găsi câte un remediu natural pentru asta?
Multe plante și ceaiuri oferă modalități subtile și inofensive pentru îmbunătățirea sănătății.
Acordați atenție la eficacitatea fiecărei plante, precum și la posibilele alergii și cu siguranță veți găsi ceva potrivit stilului de viață.
Am făcut special o listă cu plante și proprietățile acestora:

  • Gingko – una dintre cele mai vechi specii de copaci, gingko este, de asemenea, una dintre cele mai vechi plante homeopatice și o plantă cheie în medicina chineză. Frunzele sunt folosite pentru a crea tablete și extracte, iar atunci când sunt uscate, pot fi consumate ca un ceai. Este probabil cel mai cunoscut pentru abilitatea sa de a stimula sănătatea creierului.
    * Arborele gingko este considerat o fosilă vie, acești copaci pot trăi până la 3000 de ani.
  • Turmeric – Originar din India, se crede că turmericul are proprietăți anticanceroase și poate preveni mutațiile ADN. Mai poate fi folosit ca antiinflamator pentru persoanele cu artrită care doresc să scadă disconfortul. Este folosit în întreaga lume ca ingredient de gastronomie, ceea ce îl face o sursă delicioasă, bogată în antioxidanți.

* Turmericul a fost folosit ca plantă medicinale timp de 4.000 de ani în practică indiană de medicină alternativă numită Ayurveda.

  • Semințele de in – Recoltate de mii de ani, semințele de in sunt lăudate pentru activitatea antioxidantă și beneficiile antiinflamatoare. Totodată studiile au relevat capacitatea acestora de a reduce tensiunea arteriala. Poate chiar ajuta la reducerea obezității.
    * Semințele de in sunt una dintre cele câteva surse naturale de acizi grași omega-3.
  • Echinaceea – este mult mai mult decât acele frumoase, violete, floricele care se văd în grădini. Aceste flori au fost folosite de secole ca medicamente sub formă de ceaiuri,sucuri și extracte. Astăzi, ele pot fi luate ca pulberi sau suplimente. Cea mai cunoscuta utilizare a echinaceei este de a scurta simptomele racelilor.
    * Unii dintre cei mai vechi oameni care foloseau echinaceea ca plante medicinale erau americani nativi. Primele dovezi arheologice datează din secolul al XVIII- lea.
  • Lavanda – dacă aveți anxietate, este posibil ca cineva de-a lungul timpului să vă recomande să utilizați ulei esențial de lavandă și pentru un motiv bun. Această floare aromatică purpurie are o poziție destul de puternică în rândul studiilor, care s-au axat în principal pe capacitățile sale anti-anxietate. Recent, s-a descoperit că lavanda are și avantaje antiinflamatorii și proprietăți sedative pentru un somn mai bun.
    * Lavanda a fost prima dată adusă în Provence, Franța, de către romani acum 2 000 de ani.
  • Mușetelul – cu flori care seamănă cu margaretele mici, mușețelul este o altă plantă medicinală cu proprietăți anti-anxietate. Majoritatea oamenilor o cunosc pentru că este o variantă populară de ceai (peste 1 milion de cești de ceai pe zi sunt consumate în întreaga lume). Un studiu recent a analizat dincolo de utilizarea sa pentru anxietate și a confirmat că planta prezintă, de asemenea, potențial în tratamentele anticanceroase.
    * Există două tipuri de mușețel: mușețelul german și mușețelul român, o plantă perenă care atrage polenizatori și miroase asemeni merelor.