Cremă de conopidă cu caju și morcov

Cremă de conopidă cu caju și morcov

Ingrediente

    • 200 g conopidă

    • 75 g caju crud (hidratat câteva ore în apă cu puțină zeamă de lămâie)

    • 1/2 morcov

    • Sare și piper după gust

    • 25-30 ml ulei de măsline extra virgin

    • 25-30 ml supă de legume (sau apă plată)

Rețeta

Mod de preparare: 

Conopida se curăță de frunze și cotor, se desface în buchețele și se fierbe la aburi până când se înmoaie (sau se fierbe în apă cu sare, după care se scurge bine de apă). Se lasă la răcit.

La fel se procedează și cu morcovul curățat în prealabil.

Se toarnă supa de legume în vasul robotului de bucătărie/blenderului, după care se adaugă și nucile caju hidratate.

Se mixează câteva secunde, până când se obține o cremă fină și groasă de caju.

Se adaugă buchețelele de conopidă fiartă, uleiul de măsline extra virgin, morcovul fiert și condimentele.

Se mixează până când se obține o pastă foarte fină și aromată. Dacă este prea densă, fluiditatea se poate regla prin adăugarea unei mici cantități de supă de legume/apă plată, până când se ajunge la consistența dorită).

Crema de conopidă cu caju și morcov se păstrează la rece cel puțin 2 ore înainte de servire, pentru a se răci și pentru a se întrepătrunde aromele.

Poftă bună!