Ciorbă de miel

Ciorbă de miel

Ingrediente (12-14 porții)

    • 1 kg de carne de miel ( coloană vertebrală, coaste, gât…)

    • 3 morcovi

    • 1 rădăcină de păstârnac

    • 1-2 rădăcini de pătrunjel

    • 1 bucată de rădăcină de țelină

    • 2 cepe

    • 1 -2 cepe verzi

    • 1 ardei roșu

    • 3 cartofi

    • sare, piper

    • 500 ml borș proaspăt

    • leuștean verde tocat

    • 2 linguri de ulei

Rețeta

Mod de preparare:

Se spală carnea și se pune într-o oală încăpătoare; peste ea se toarnă aproximativ 3 l de apă și puțină sare. Se pune la fiert la foc mediu, iar când începe să fiarbă se spumează bine.

Între timp, se curăță, se spală și se taie mărunt zarzavatul pe care ulterior îl călim într-o tigaie împreună cu cele 2 linguri de ulei, timp de 4-5 minute, la foc mic.

După ce am terminat de spumat ciorba, adăugăm zarzavatul din tigaie, completăm cu apă și lăsăm să fiarbă la foc mediu.

Când carnesa este fiartă, o scoatem din ciorbă și o dezosăm, apoi o punem din nou în ciorbă.

Acum adăugăm în ciorbă și cartofii curățați și tăiați cubulețe și mai lăsăm să fiarbă aproximativ 15-20 de minute. Când cartofii sunt moi, ciorba este aproape gata.

Într -o oală  mai mică încălzim 0,5 l de borș până ajunge la fierbere după care îl turnăm în ciorbă și stingem focul.

Leușteanul, tăiat mărunt îl presărăm pe deasupra și mai adăugă sare și piper, după gust.

 

Poftă bună!

Lasa un comentariu