Au ajuns alimentele lunii aprilie și pe masa ta? - Natur House

Au ajuns alimentele lunii aprilie și pe masa ta?

Cum primăvara se lasă așteptată, mulți dintre noi avem tendința de a continua cu alimentația de iarnă, uitând să schimbăm regimul alimentar și să trecem la alimente mai sănătoase pentru organismul nostru. Nutriționiști spun că luna aprilie este cea mai bună pentru a consuma cat mai multe legume verzi, precum și lactate, pentru a ne detoxifica organismul după o iarnă lungă.

Cele mai ideale alimente ale lunii aprilie sunt: rucola, sparanghelul, spanacul, ridichile roșii și cele albe, urzicile, pătrunjelul și mărarul verde, ceapă verde, usturoiul verde sau salată verde.

Toate acestea au un conținut bogat de vitamina A, de potasiu, fier sau sulf, care sunt necesare organismului în prevenirea îmbolnăvirilor, răcelilor sau a altor infecții. Îmbinate într-o salată sau alături de un grătar, aceste alimente au efecte uimitoare în reducerea nivelului glicemiei din sânge sau reducerea tensiunii. Să nu mai spunem că sunt alimente ideale într-o dieta și nu trebuie să lipsească din mesele zilnice.