Cât de benefic este consumul de apă pentru organism? - Natur House

Cât de benefic este consumul de apă pentru organism?

Apa reprezintă în jur de 70% din corpul uman, așa ca este necesar sa te hidratezi corespunzător, astfel încât să fii în formă, să ai energie și să te asiguri că organismul tău funcționează așa cum trebuie.

Iată principalele beneficii ale apei asupra corpului tău:

– Consumul de apă plată ajută la dezvoltarea sistemului imunitar, ceea ce se poate dovedi extrem de important în orice sezon, imunitatea crescută înseamnând că nu te vei mai îmbolnăvi atât de ușor. Deși vara pierzi cel mai ușor apa din organism, este important să te hidratezi indiferent de anotimp, îndeosebi în sezonul cald.

– Dacă te întrebi de ce obosești rapid sau simți că nu ai energie, de vină poate fi faptul că nu bei destulă apă. Asigură-te că ai întotdeauna la îndemână o sticlă din care să-ți potolești setea și optează pentru o variantă care să aibă concentrația de nitrați de sub 0.5 mg/litru.

– Apa te poate ajuta să previi accidentele vasculare cerebrale, prevenind obstrucția arterelor.

– Lichidele influențează procesul digestiv, astfel încât organismul tău să poată elimina mai repede substanțele dăunătoare.

– Pielea și părul tău beneficiază și ele de o ingrijire corespunzatoare atunci când te hidratezi. Asigură-te ca bei zilnic destulă apă și vei observa ca vei arăta de milioane și te vei simți în formă maximă.

– Lipsa apei poate să încetinească sau chiar să stopeze anumite funcții esențiale ale organismului, cum ar fi activitatea rinichilor și funcționarea corectă a inimii și a procesului de oxigenare.

– Cu ajutorul apei, alimentele sunt procesate, apoi metabolizate și în final asimilate de organism. Ca să te asiguri că elementele nutritive se asimilează în organism, nu uita să consumi zilnic apă, ceaiuri și sucuri naturale.

– Apa reduce senzația de foame și nu are calorii, așa ca dacă te gândești și la siluetă, bea apă cu încredere.

– Durerile de cap pot fi cauzate de un consum insuficient de apă – scapă de migrene hidratându-te zilnic.