Ingrediente:
Rețeta
Mod de preparare:
Se pune apa la fiert într-o cratiță și când clocotește se adaugă mălaiul în ploaie, amestecând continuu. Se reduce focul la minimum și se fierbe mămăliga timp de 10 minute, până când se îngroașă bine.
Se adaugă 100 de grame de brânză rasă, verdețurile tocate, 50 de grame de unt și sare și piper după gust.
Se amestecă bine și se toarnă compoziția într-o tavă unsă cu ulei (tava sa fie cam de 22 x 28 cm., nu prea mare, stratul de mămăligă trebuie să aibă cam 2 cm.).
După ce se răcește bine compoziția, se taie în fâșii cât mai egale, care se ung cu ulei și se pun pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.
Se dau la cuptorul preîncins la 220 de grade până se rumenesc.
Cât timp chipsurile sunt la cuptor, se pregătește sosul de brânză.
Sosul de brânză
Într-o cratiță se topesc 25 de grame de unt, se adaugă făina și se amestecă până se încorporează bine, fără să se rumenească.
Se toarna laptele, în timp ce se amestecă.
Se fierbe sosul 5-6 minute pe foc mic, amestecând constant, apoi se adaugă cașcavalul ras, sare și piper după gust.
Poftă bună!