Ceaiuri care te ajută să slăbești - Natur House
Ceaiuri de plante pentru slăbire

Ceaiuri care te ajută să slăbești

Ce poate fi mai revigorant decât un ceai aromat? Fie că bei un ceai cald iarna sau un ceai rece vara, această băutură are nu numai un efect răcoritor, ci te poate ajuta și să slăbești. Anumite infuzii din plante și fructe te ajută să îți detoxifici organismul și intensifică arderile de grăsimi.

În urma dietelor de slăbire drastice, poți rămâne cu lipsuri serioase de vitamine și minerale. Ceiaurile sunt un real ajutor, pentru că mențin echilibrul nutrițional, te hidratează și elimină toxinele din organism. În cele ce urmează, vom trece în revistă câteva ceaiuri din plante și fructe, precum și beneficiile lor pentru siluetă.

Ceaiul verde

Cel mai cunoscut aliat al dietei de slăbire este ceaiul verde, bogat în antioxidanți. Ajută la ușurarea digestiei și reglează tranzitul intestinal. Două – trei căni de ceai verde pe zi, băute dimineața și la prânz, elimină mai ușor toxinele acumulate în organism și stimulează arderea grasimilor. Dacă este consumat rece, se poate adăuga puțin suc de lămâie, pentru mai multă aromă și pentru a amplifica efectul răcoritor. Atenție însa la persoanele ce suferă de diverse boli asociate (este contraindicat în HTA, afecțiuni neurologice sau psihice).

Ceaiul din cozi de cireșe

Cozile de cireșe sunt recunoscute pentru acțiunea lor diuretică, fiind utilizate pentru tratarea infecțiilor urinare, însă sunt apreciate și pentru faptul că accelerează metabolismul. Cozile de cireșe au un conținut crescut de uleiuri volatile, săruri de potasiu și flavonoide. Pentru a fi de ajutor în dieta de slăbire, se poate consuma zilnic un litru de ceai, timp de aproximativ două săptămâni.

Ceaiul din frunze de arbore de ceai roșu

Acest ceai conține antioxidanți, flavonoide, fier, potasiu, calciu, precum și alte minerale benefice pentru organism. Scade colesterolul, protejează inima și vasele de sânge, crește puterea de concentrare, reglează tensiunea și crește imunitatea. De asemenea, este utilizat pentru a ușura digestia și ajută la eliminarea kilogramelor în plus. Pentru a te putea bucura de toate efectele benefice ale frunzelor de arbore de ceai roșu, poți savura această băutură zilnic, deoarece îți oferă o doză de energie în fiecare dimineață.

Ceaiul de afine

Ceaiul de afine este foarte util atunci când dorești să scapi de grăsimea acumulată în jurul abdomenului. Afinele temperează procesul în urma căruia organismul crește producția de insulină, în prezența zaharurilor din alimentație, și o stochează sub formă de grăsimi. În plus, ceaiul de afine conține multe vitamine și minerale, care oferă energie pe perioada dietei de slăbire.

Ceaiul de cătină

Unul din cei mai mari dușmani ai dietei de slăbire este pofta de mâncare accentuată. În acest caz, ceaiul de cătină inhibă apetitul și oferă necesarul de vitamine (A, C, E, K) și minerale (fier, calciu, magneziu). Poți bea trei – patru căni de ceai de fructe de cătină pe parcursul zilei, înaintea meselor principale.

Ceaiul de roiniță

Roinița este o plantă care are efecte calmante asupra sistemului digestiv, combate indigestia și balonarea. De asemenea, inhibă dezvoltarea excesivă a bacteriilor de fermentație în colon, eliminând spasmele și diminuând inflamația colonului. În combinație cu teiul și cu florile de portocal, așa cum se regăsește roinița în ceaiul Infunat Relax, combate suferințele digestive și ajută la eliminarea gazelor stomacale.

Ceaiul din frunze de merișor

Ceaiul din frunze de merișor are un puternic efect diuretic și elimină surplusul de apă din organism. Îmbunătățește metabolismul, ceea ce duce la pierderea kilogramelor în plus. Principala substanță activă prezentă în acest ceai este arbutina. Ceaiul de merișor se foloseste și pentru a trata cistita, sau pentru eliminarea pietrelor de la rinichi.

Natura este cea mai bună ”farmacie”, trebuie doar să știi să profiți de pe urma efectelor benefice pe care plantele le au asupra organismului tău. Bineînțeles, nici un ceai nu va face minuni atunci când dorești să slăbești. Ceaiurile din plante vin doar în completarea unei diete echilibrate și a unui program de activități fizice. Cu toate acestea, ceaiurile din plante pot fi niște aliati de nădejde în orice dietă de slăbire.