Capsunile - Natur House

Capsunile

Cu totii stim cat de delicioase sunt capsunile, dar ele au si o valoare nutritionala deosebita si ar trebui sa faca parte din dieta tuturor. Un adevarat aparator al sistemului imunitar, capsuna este unul dintre fructele care are un aport mare de vitamine, in principal vitamina A si vitamine din complexul B.

Doar 150 g de capsuni consumate permite unui adult sa obtina vitamina C de care are nevoie zilnic. O portocala contine mai putina vitamina C decat 8 capsuni. Aceste fructe contin cantitati importante de fitonutrienti si antioxidati care lupta impotriva radicalilor liberi. Pe langa vitamina C, capsunile contin si o cantitate importanta de vitamina K si mangan, dar si acid folic, potasiu, riboflavina, vitamina B5, B6, cupru, magneziu.

Capsuna este un fruct care asigura echilibrul mineral al corpului, fiind o sursa de magneziu (12 mg/100 g), fier (0.4 mg/100 g) si calciu (20 mg/ 100 g). Capsunile va ofera energia necesara si contribuie la starea de bine si la sanatatea voastra luptand impotriva bolilor cardio-vasculare si favorizand fortifierea oaselor si a dintilor.

Acest fruct fabulos are efecte benefice impotriva oboselii, deci este perfect pentru persoanele in varsta sau pentru persoanele in convalescenta. Capsunile ajuta la cicatrizarea pielii.

Continand o mare cantitate de apa (90%) si de potasiu (150 mg/100g), acest fruct este indicat si persoanelor care un regim pentru pierderea in greutate. Capsunile contin putin zahar, numai 6 pana la 9%. Ele contin putine grasimi si sunt o buna sursa de celuloza, favorizand digestia. Aceste fructe sunt si un bun diuretic si amelioreaza tranzitul intestinal. Capsuna este adecvata in tratamentul bolilor de ficat.

Chiar daca are foarte multe beneficii, capsuna poate crea in cazul unor persoane si reactii alergice.