Ananasul - Natur House

Ananasul

Fructul unei plante subtropicale care face parte din familia Bromeliaceae ananasul este originar din America de Sud. Datorită conținutului său de bromelaină are efecte asupra sistemului circulator fluidizând sângele și ajutând astfel la eliminarea apei reținute în membrele inferioare care duce la formarea celulitei.
Pe lângă aceste proprietăți anticoagulante, această enzimă intervine și în digestia proteinelor ajutând digestia și prevenind formarea gazelor intestinale, senzația de greutate în stomac sau aciditatea.
Capacitatea de digestie a proteinelor ajută și la eliminarea microorganismelor și paraziților, purificând tubul digestiv și acționând ca antiinflamator. Bromelaina aută și la digestia grăsimilor eficientizând astfel metabolizarea acestora.
Pe lângă conținutul crescut de fibre, pectină și vitamina C, conținutul caloric scăzut, facilitarea digestiei grăsimilor bromelaina reglează și tranzitul intestinal, prevenind constipația.
Ananasul este și un bun diuretic. Conținutul de potasiu neutralizează sodiul, acidul cafeic și arginina, contribuind astfel la eliminarea apei reținute din corp. Aceeași proprietate contribuie și la combaterea celulitei derivată din incapacitatea corpului de a drena celulele țesutului adipos.