Papaya - Natur House

Papaya

Plantă care aparține familiei Caricacaee, originară din America Centrală. Fructele ei au mai multe întrebuințări. Din ele se obține un lichid lăptos (latex), abundent în fructele verzi, renumit pentru conținutul său bogat în vitamina C și vitamina A, sub formă de caroteni, doi antioxidanți principali (favorizează neutralizarea radicalilor liberi produși de organism sau provenind din exterior).

Consumul fructului reprezintă o metodă naturală de a obține beneficiile acestor principii active. De exemplu, va contribui la eliminarea substanțelor toxice derivate din metabolizarea grăsimilor care sunt deseori responsabile de procese inflamatorii și retenția de lichide.

Papaina este o enzimă cu proprietăți similare pepsinei (enzimă care face parte din sucurile gastrice) și ale tripsinei (enzimă care face parte din sucurile pancreatice) ajutând la digestia proteinelor. Aceste enzime, cunoscute ca proteolitice, sunt importante în alimentație deoarece favorizează digestia, previn gastritele și formarea gazelor intestinale. Astfel, papaya este foarte importantă și prin aportul de vitamine și prin contribuția la digestie, în special cea a grăsimilor animale. Pentru conținutul bogat în potasiu și scăzut în sodiu, care favorizează și drenarea lichidelor, este foarte recomandat în curele de slăbire.

Natura ne oferă principii active care ne pot ajuta să obținem un abdomen plat. Ananasul și papaya sunt două dintre alimentele cel mai des folosite în acest scop.s