Alimente care pot ajuta la diminuarea crampelor musculare - Natur House

Alimente care pot ajuta la diminuarea crampelor musculare

Crampele musculare sunt un simptom inconfortabil caracterizat prin contracții dureroase, involuntare, ale unui mușchi sau ale unei părți a unui mușchi. Acestea sunt de obicei scurte și de obicei se termină în câteva secunde până la câteva minute.

 

Deși cauza exactă nu este întotdeauna cunoscută, exercițiile fizice intense, anomaliile neuromusculare, afecțiunile medicale, un dezechilibru electrolitic, utilizarea medicamentelor și deshidratarea sunt considerate a fi contribuitori obișnuiți.

 

Înlocuirea anumitor nutrienți, inclusiv potasiu, sodiu și magneziu, poate ajuta la contracararea crampelor musculare. În plus, deficiențele de nutrienți precum magneziu, vitamina D și anumite vitamine B pot crește șansele de crampe musculare.

 

Din aceste motive, consumul de alimente bogate în nutrienți, bogate în anumite vitamine și minerale, poate ajuta la scăderea crampelor musculare și la prevenirea apariției acestora în primul rând.

 

Iată 7 alimente care te pot ajuta cu crampele musculare:

  • Avocado

Avocado este un fruct cremos, delicios, plin de nutrienți care pot ajuta la prevenirea crampelor musculare. Este deosebit de bogat în potasiu și magneziu, două minerale care acționează ca electroliți în organism și joacă roluri în sănătatea musculară. 

  • Pepene roșu

O posibilă cauză a crampelor musculare este deshidratarea. Funcționarea corectă a mușchilor necesită o hidratare adecvată, iar lipsa de apă poate împiedica capacitatea celulelor musculare de a se contracta, ceea ce poate provoca sau exacerba crampe, iar pepenele roșu este un fruct care are un conținut excepțional de mare de apă.

  • Apă de cocos

Apa de cocos este o alegere de preferat pentru sportivii care doresc să se rehidrateze și să reumple electroliții în mod natural. Este o sursă excelentă de electroliți, oferind calciu, potasiu, sodiu, magneziu și fosfor – toate acestea pot ajuta la reducerea crampelor musculare.

  • Cartof dulce

Cartofii dulci sunt printre cele mai sănătoase legume pe care le poți mânca datorită combinației puternice de vitamine, minerale și compuși vegetali care se găsesc în carne și piele. Sunt plini de potasiu, calciu și magneziu – minerale care sunt vitale pentru funcția musculară.

  • Iaurt grecesc

Iaurtul grecesc este un produs lactat sănătos, bogat în mulți nutrienți, în special potasiu, fosfor și calciu – toate acestea acționând ca electroliți în corpul tău.

  • Papaya

Papaya este un fruct tropical gustos, deosebit de bogat în potasiu și magneziu.

  • Somon

Somonul este o sursă incredibil de bogată de proteine, grăsimi sănătoase și alți nutrienți care pot ajuta la prevenirea crampelor musculare, inclusiv vitaminele B, potasiu, magneziu și fosfor.

 

Crampele musculare sunt un simptom dureros experimentat de multe persoane.

Din fericire, consumul de alimente bogate în nutrienți, bogate în anumite vitamine și minerale, poate ajuta la prevenirea și tratarea crampelor musculare.

Dacă ai frecvent crampe musculare, încearcă să adaugi câteva dintre alimentele de pe această listă în dieta ta pentru a te simți mai bine.