Acestea sunt motivele pentru care nu îți e foame în unele dimineți - Natur House

Acestea sunt motivele pentru care nu îți e foame în unele dimineți

Cu siguranță ai auzit de multe ori că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei.

Dar, de multe ori, pe măsură ce te pregătești să ieși pe ușă, micul dejun este ultimul lucru la care te gândești – și nu doar pentru că ești pe cale să întârzii.

Adevărul este că nu ți-e suficient de foame să te așezi și să savurezi o farfurie de bacon, ouă și brânzeturi în timp ce parcurgi rețelele sociale la începutul zilei. Probabil nu îți vine nici să mănânci un covrig pe drum. S-ar putea chiar să simți puțin greață. Deci, ajungi la birou și te întrebi ce-i cu stomacul tău. Te întrebi – încă o dată – de ce nu ți-e foame când te trezești dimineața. Ce se întâmplă de fapt aici?

 

Metabolismul tău nu are idee ce se întâmplă

 

Metabolismul tău intră într-un ritm complet diferit atunci când dormi. De parcă s-ar apăsa pe un buton de „amânare”. Un bun exemplu ar fi următorul: metabolismul tău funcționează la fel ca un șemineu: dacă tot arunci bețe pe foc (mâncare), acesta va arde puternic. Dacă nu adaugi combustibil la foc, acesta se va stinge. Așa se întâmplă când dormim, ceea ce este bine pentru că nu consumi energie în timpul somnului.

 

Totuși, când te trezești, de multe ori metabolismul tău nu primește mesajul cum că a trecut timpul. Micul dejun este atât de important, deoarece îți pornește metabolismul și te face să funcționezi mai bine pe tot parcursul zilei. Așadar, încearcă să mănânci un mic dejun nutritiv în primele 2 ore de la trezire.

 

Ai mâncat prea mult înainte de culcare

 

O masă grea înainte de culcare perturbă somnul, deoarece corpul lucrează din greu pentru a digera. Un alt motiv pentru a sări peste gustarea de la miezul nopții? Acest obicei ar putea fi responsabil pentru lipsa poftei de mâncare dimineața.

 

Dacă mănânci o masă mare pe la miezul nopții și te trezești la 6 sau 7 dimineața, are sens faptul că nu îți este foame. Deși o plimbare pe furiș până la frigider târziu poate părea o idee bună în acest moment, încearcă să o întrerupi cu câteva ore înainte de culcare.

 

Hormoni, hormoni, hormoni

 

La fel ca multe dintre lucrurile ciudate care au loc în corpul nostru, hormonii au mult de-a face cu lipsa poftei de mâncare și greața de dimineață. Corpul secretă mai mulți hormoni diferiți înainte de trezire pentru a ajuta corpul să se ridice și să se miște după o noapte de odihnă. Pe lângă faptul că îți oferă o explozie de energie, acești hormoni cresc glicemia, care este necesară după „postul” de peste noapte. Acest val hormonal poate fi unul dintre vinovații pentru greața ușoară dimineața. 

 

Un stomac gol poate declanșa greață atunci când secretă acid în așteptarea consumului. Afluxul de acid poate provoca disconfort și greață ușoară, așa că este un semn din partea corpului să aducă niște alimente acolo pentru ca disconfortul să dispară și să funcționăm normal! 

 

Deci, ce poți să faci?

 

Deși să mănânci cu atenție este întotdeauna o idee bună și, în general, nu ar trebui să mănânci atunci când nu ți-e foame, dimineața poate fi o excepție. Începe cu o gustare care va fi ușor de digerat precum un iaurt natural sau o mână de nuci. 

 

Bea apă când te trezești dimineața. Este un obicei minunat de a începe, deoarece îți ajută metabolismul să înceapă munca. Poți încorpora cu ușurință acest lucru în rutina ta de dimineață pentru a începe ”hidratat” ziua.

Ține minte această perspectivă și poate că nu te vei mai trezi întrebându-te de ce nu ți-e foame dimineața. Sperăm că aceste sfaturi rapide îți vor oferi un început înainte să te ridici din pat.