Un măr pe zi ține doctorul la distanță? - Natur House

Un măr pe zi ține doctorul la distanță?

Merele sunt fructele cel mai bine comercializate. Te-ai întrebat vreodată de ce? Să fie doar datorită gustului acestora sau există şi beneficii esențiale la mijloc?

Mai jos vei putea regăsi cel puțin 10 motive pentru care ar trebui să mănânci un măr ori de câte ori ai ocazia, și de ce nu, chiar zilnic.

Merele conţin o cantitate semnificativă de fibre solubile, iar acestea au capacitatea de a reduce tulburările intestinale și de a sprijini digestia. Consumul de mere ajută de asemenea la controlul nivelului de insulină prin eliberarea de zahăr lent în fluxul sanguin. Merele au capacitatea de a curăţa şi detoxifia, ajutând la eliminarea metalelor grele din organism, cum ar fi plumbul şi mercurul.

Merele conţin pectină, iar aceasta la rândul ei ajută la reducerea nivelului de colesterol prin diminuarea secreţiei de insulină din sânge.

Mai mult decât atât, dacă reuşești să consumi cinci mere pe săptămână, vei reuşi, automat, să reduci şi riscul de apariţie a bolilor respiratorii, cum ar fi astmul sau bronşita.

Merele contribuie, de asemenea, la consolidarea inimii, potolesc setea, lubrifiază plămânii, scad mucoasa şi cresc fluidele corporale.

Consumul unui măr pe zi poate reduce dezvoltarea bolilor de piele, iar consumul unui măr înainte de masă te va ajuta să pierzi mai mult în greutate.

Nu uita:

  • Un măr conţine între 50-80 de calorii şi nu are nici o grăsime sau conţinut de sodiu.
  • Merele sunt o sursă bogată de vitaminele C, A şi flavonoide, conţinând, totodată, cantităţi mai mici de fosfor, fier şi calciu.
  • Merele sunt o foarte bună sursă de potasiu, care promovează, la rândul ei, sănătatea inimii.

Luând toate acestea în considerare, se pare că celebra vorbă „Un măr pe zi ține doctorul la distanță” este cu siguranță reală. Așadar, nu mai sta pe gânduri și alege un măr de fiecare dată când ți-e poftă de o gustare, pentru a te bucura de toate avantajele de mai sus.