Tabule de cușcuș cu rodie - Natur House

Tabule de cușcuș cu rodie

Ingrediente

  • 200 g cușcuș;
  • 250 ml de apă;
  • 2 linguri de ulei de măsline;
  • 40 g stafide;
  • 1 ceapă mică;
  • 6 ridichi roșii;
  • 2 roșii;
  • 1 rodie medie;
  • 1 ardei galben;
  • 1 fir de pătrunjel;
  • 1 fir de mentă;
  • 1 fir de coriandru;
  • 2 lămâi;
  • sare.

Rețeta

Punem într-o oală 250 ml de apă la încălzit în care adăugăm puțină sare, uleiul și stafidele pentru a se hidrata.

Între timp spălăm cușcusul cu apă rece și îl punem într-un bol mai mare. Când apa cu stafidele a început să fiarbă o luăm de pe foc, o turnăm peste cușcuș și acoperim bolul cu un capac. Lăsăm bolul acoperit timp de 10-15 minute, până când cușcușul a absorbit toată apă.

Spălăm ridichiile, roșile, ardeiul, curățăm ceapa și le tăiem pe toate în cubulețe mici.

Scoatem sâmburii din rodie.

După ce cușcușul s-a hidratat bine, îl lăsăm să se răcească.

Amestecăm legumele, cu sâmburii de rodie și cu cușcușul și le asezonăm, după gust cu sare, ulei de măsline și zeamă de lămâie.

Ierburile aromatice (pătrunjel, mentă, coriandru) se toacă mărunt și se presară peste tabulet.

 

Poftă bună!