Supă rece de mazăre - Natur House

Supă rece de mazăre

Ingrediente

  • 450 ml de supă de legume sau apă
  • ¼ kg de mazăre;
  • 50 g de ceapă verde tocată mărunt;
  • 2 iaurturi mici semidegresate;
  • Sare și piper;
  • Pentru asezonare:
    – 2 lingurițe de mentă proaspătă tocată mărunt
    – 2 lingurițe de ceapă verde tocată mărunt
    – Coajă de lămâie
    – Ulei de măsline

Rețeta

Mod de preparare:
Punem supa de legume într – o oală, la foc mediu. Când începe să fiarbă, adăugăm mazărea ți ceapa
verde. Le lăsăm să fiarbă timp de 5 minute, după care le dăm de o parte , le lăsăm să se răcescă, apoi le mixăm. Compoziția obținută se trece printr – o sită.
Se pune compoziția într–un bol mai mare, se condimentează, după gust și adăugăm iaurturile. Acoperim bolul și îl băgăm în frigider până când compoziția se răcește bine.
Când dorim să servim supa, amestecăm bine. O asezonăm cu mentă și ceapă verde, tocate mărunt, puțină coajă de lămâie rasă și câteva picături de ulei de măsline.

Poftă bună!