Supă cremă de usturoi cu năut

Supă cremă de usturoi cu năut

Ingrediente

    • 8 căpățâni usturoi românesc

    • 250 grame năut fiert 

    • 1 tijă țelină apio (sau 1 bucată mică de țelină – rădăcină)

    • 1/4 linguriță pudră cimbrișor 

    • 1 lingură ulei măsline extravirgin

    • 150 grame iaurt grecesc (optional)

    • 50 grame cheddar ras

    • 1,5 l apă sau supă de legume

    • sare și piper – după gust

Rețeta

1⃣ Se curăță cățeii de usturoi și se lasă deoparte.

2⃣ Se înfierbântă apa/supa de legume și se fierbe țelina, împreună cu cimbrișorul și puțină sare. 

3⃣ Se adaugă năutul și usturoiul și se mai lasă pe foc încă 5  min. 

4⃣ Se stinge focul, se lasă 5-10 min să se răcească, după care se mixează totul cu blenderul vertical, ori în blender, până se obține o cremă fină.

5⃣ Se adaugă uleiul de măsline și iaurtul grecesc și se mixează din nou câteva secunde, pentru omogenizare.

Supa cremă de usturoi cu năut se poate servi imediat, decorată cu puțin ulei de măsline, cheddar ras și cimbrișor.

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Nu sunt cam multe căpățâni de usturoi?

Lasa un comentariu