Sărmăluțe de post în foi de viță

Sărmăluțe de post în foi de viță

Ingrediente

  • Un borcan de 500g cu frunze de viţă conservate
  • 1 cană şi jumătate de orez cu bob rotund
  • 1/2 cană de năut fiert
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 1 praf de curry- optional
  • 2 căţei de usturoi
  • Piper proaspăt măcinat
  • Zeamă de la o lămâie
  • 3 căni cu apă plată
  • 2 roşii proaspere, tăiate mărunt
  • Mentă proaspătă
  • 1 ceapă albă medie, tocată mărunt
  • 1 praf de scorţişoară

Rețeta

Mod de preparare:

  • Ceapa se sotează împrună cu usturoilu, curry-ul, scorțișoara, năutul, orezul și menta, câteva minute până când se întrepătrund aromele. Se adaugă 1 cană cu apă și se lasă la fiert până când orezul absoarbe toată apa. Condimentăm cu sare și piper și îl lăsăm la răcit.
  • După ce s -a răcit amestecul se pot rula sarmalele. În fiecare frunză de viță punem câte o linguriță din compoziția obținută și le rulăm.
  • Sarmăluţele se aşează ordonat într-o oală de lut, pe fundul căreia s-a pus un pic de ulei de masline şi s-a făcut un pat din frunze de viţa, care vor păstra aroma.
  • Se amestecă zeama de lamaie cu apa şi cu roşiile şi se toarnă peste sarmale.
  • Se acoperă cu câteva frunze de viţă, se pune capacul, şi se dau la cuptor la 170 grade, pentru 1 ora jumatate – aproximativ, sau până cănd orezul este gata.

Poftă bună!