Risotto de conopidă cu ciuperci - Natur House

Risotto de conopidă cu ciuperci

Ingrediente

  • 300 de grame de conopidă;
  • 250 de grame de ciuperci;
  • 2 căței de usturoi;
  • 100 de grame de ceapă albă;
  • 30 ml ulei de măsline;
  • sare;
  • piper;
  • lapte de nucă de cocos sau de orez;
  • frunze de pătrunjel.

Rețeta

Se spală conopida și se taie în bucăți mici.

Într-o tigaie se pune jumătate din cantitatea de ulei.

Se adaugă ceapa și usturoiul tocat mărunt și le sotăm până când devin moi.

Se adaugă conopida și uleiul rămas.

Le gătitim la foc mic până când conopida se înmoaie, aproximativ 8 minute.

Adăugăm ciupercile tăiate fâșii și le gătim până când devin aurii.

La final se adaugă laptele vegetal, sare și piper – după gust. Se mai lasă la foc mic,aproximativ 3 minute.

Se servește cu pătrunjel presărat pe deasupra.

Poftă bună!